Kesätapahtumat tuovat väkeä Pohjois-Pirkanmaalle


22.7.2016

Kesä on Ruoveden ja Mäntän S-marketien kulta-aikaa. Marketpäälliköt Mirva Vuorisalmi ja Petra Häkkinen kertovat myymälöiden kesäterveiset.

Ruovesi on kesämökkiläisten suosikkikunta, minkä vuoksi asiakkaat tulevat S-marketinkin väelle kesän aikana hyvin tutuiksi. – Mökkiläiset ostavat paljon paikallisia tuotteita, muun muassa Korpivainion ja Marittan puutarhojen vihanneksia, marketpäällikkö Mirva Vuorisalmi kertoo.

Ruoveden kesästä Mirvan mieleen ovat erityisesti jääneet heinäkuun alussa paikkakunnalla järjestetyt Noitakäräjät, jotka tuovat paljon asiakkaita myös marketin puolelle. Jo vuodesta 1971 lähtien järjestettyjen Noitakäräjien aikaan Ruovesi täyttyy torikauppiaista ja taidenäyttelyistä.

– Viikonlopun kohokohta oli tänäkin vuonna perinteinen Vuoden Noidan valinta, jota odotetaan ja arvaillaan jo talvesta lähtien, Mirva naurahtaa.

Mäntässä kiitellään laajentuneita aukioloaikoja

Ruoveden tapaan myös naapurikunta Mänttä-Vilppula on suosittua mökkeilyaluetta. Paljasjalkainen mänttäläinen Petra Häkkinen on työskennellyt S-marketin päällikkönä jo yhdeksän vuotta. Häkkinen kertoo, että kaupan laajentuneet aukioloajat on otettu asiakaskunnassa ilolla vastaan.

– Varsinkin viikonlopun viimeisten aukiolotuntien vilkkaus on ollut positiivinen yllätys, Petra iloitsee.

Mänttäläisten lempituotteita ovat juuri nyt parhainta sesonkiaan viettävät Rauhalammin mansikat sekä Korpivainion puutarhan tuotteet. Asiakkaat kunnioittavat perinteisiä tuotteita, mutta Häkkinen kuvailee nykyisiä asiakkaita myös trenditietoisiksi kuluttajiksi.

– Ruokatrendit ovat asiakkaiden ajatuksissa, sillä uutuustuotteita kysytään usein välittömästi niiden tultua markkinoille.

Oman ilonsa Mäntän asiakaskuntaan ovat tuoneet paikallisen vastaanottokeskuksen asukkaat. Yhteisen kielen puuttuessa S-marketin henkilökunta on kommunikoinut maahanmuuttajien kanssa viittomalla ja puhelinten käännössovellusten avulla.

– Positiivisella asenteella kaikki asiat on saatu hoidettua ja molemmat osapuolet ovat olleet iloisia asioiden sujumisesta, Petra kehuu tyytyväisenä.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Mäntässä juhlitaan koko kylän luokkakokousta. Mää on Mänttästä -tapahtuma kerää entiset ja nykyiset kyläläiset ja kesäasukkaat yhteen musiikin, taiteen ja viihteen merkeissä. Viikonlopun ohjelmaan kuuluvat muun muassa Juice-näyttelyn avajaiset, puistokonsertti ja peräkonttikirppis. Ja näkyypä tapahtuma S-marketissakin.

– Apsi Apina tulee viihdyttämään asiakkaita, minkä lisäksi meillä tehdään kasvomaalauksia lapsille ja kaikille lapsenmielisillekin, Petra lupaa hymyillen.