21.4.2017
Suomen ensimmäinen Butt Rub -maustettu grillipihvi on saatavilla vain Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-myymälöistä.
– Butt Rub on Yhdysvalloissa kehitetty ja maailmalla erittäin suosittu BBQ-mausteseos, valottaa Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan kehityspäällikkö Harri Harjula. – Jostakin syystä seos ei kuitenkaan ole aikaisemmin rantautunut Suomeen, joten me päätimme olla tässä asiassa pioneereja ja luoda oman, täysin uniikin konseptin tuotteen ympärille, Harri jatkaa.
Butt Rub -nimi juontuu lihan maustamistekniikasta sekä yleisestä käytetystä porsaan ruhon osasta. – Pork Butt tarkoittaa grillaamiseen erinomaisesti soveltuvaa lihaa, joka on leikattu porsaan paksusta hartialihasta, Harri selvittää. Siitä, miksi osaa on alettu kutsua käytössä olevalla nimellään, hänellä ei ole tietoa. – Onhan se kieltämättä vähän erikoista, koska kyseinen osa ei ole lähelläkään porsaan takalistoa, Harri nauraa. Mausteseoksen Rub-osalla on sen sijaan selkeä merkitys. – Englannin kielen sana rubbing tarkoittaa hieromista ja juuri siten Butt Rub -mausteseos on tarkoitettu käytettäväksi. Se siis hierotaan lihan pintaan, Harri selventää.
Lisäaineeton ja gluteeniton pihvi on huittislaisen Lihajaloste Korpela Oy:n käsialaa ja se on saatavilla vain Pirkanmaan Sale-myymälöistä. Butt Rub -pintamaustettu kotimainen porsaan ulkofilee myydään kahden 120 gramman painoisen pihvin pakkauksessa hintaan 2,95 euroa.
– Hinta haluttiin pitää Salen linjan mukaisesti edullisena ja pakkauskoko sellaisena, että se sopii myös yhden hengen ateriaksi, kertoo valikoimapäällikkö Jenni Keskinen. – Erityisesti tuotteessa on kuitenkin panostettu laatuun, sillä pihviin ei ole lisätty lainkaan vettä, säilöntäaineita tai muita lisäaineita, Jenni jatkaa tyytyväisenä.
4.9.2024 | Prisma | Ravintolat | Ruoan verkkokauppa | Tiedote
2.9.2024 | Kampanja | Prisma
27.8.2024 | Paikallisia uutisia | Prisma | S-market | Sale | Sokos / Sokos Emotion