Kerroksen verran suurempi Sokos avattu Tampereella


28.10.2010

Laajentunut Sokos-tavaratalo Tampereen läntisen keskustan veturina

Pirkanmaan Osuuskauppa on kehittänyt Tampereen Sokos-tavarataloa jo vuodesta 2005, jolloin osuuskauppa osti tavaratalon SOK:lta. Kehittämisen tavoitteena on ollut uudistaa noin 35 vuotta vanha kiinteistö palvelemaan asiakkaita nykyajan vaatimusten ja ostosmukavuuksien mukaan. Tavaratalossa on neljä maanpäällistä kerrosta ja kaksi kerrosta maan alla. Pysäköintitalo mukaan lukien tavaratalossa on tilaa yhteensä noin 27 000 m2.

Torstaina 28. lokakuuta Pirkanmaan Osuuskauppa avasi Tampereen Sokokseen uuden, toisen pohjakerroksen. Tavaratalo on saanut lisätilaa -2. kerroksesta, jonne on siirtynyt Ravintola Herkku. Kerroksessa on myös viihtyisä ja värikäs lasten osasto sekä ajanvieteosasto sisältäen musiikin, elokuvat, pelit, kirjat ja paperitavarat.

Uusi tilaratkaisu mahdollistaa erikoistavaravalikoimien, mm. miesten pukeutumisen ja jalkinevalikoiman laajentamisen maanpäällisissä kerroksissa ja Sokos-herkun päivittäistavaraosaston täydellisen uudistamisen -1. kerroksessa. Sokoksen käytössä oleva pinta-ala lisääntyy noin 3 500 m2 uudistusten myötä.

Tavarataloon toteutettu jo aiemmin merkittäviä uudistuksia

Vuosien 2006-2008 aikana on toteutettu tavaratalokerrosten 1.-4. peruskorjaus, mikä näkyy asiakkaille mm. hyvänä valaistuksena sekä mukavana lämpötilana ja ilmanvaihtona. Myös logistiikka- ja lastausratkaisut, pysäköintitalon tekniikka ja hissit on uudistettu. Samalla on mahdollistettu asiakkaille kulkuyhteys hissillä kaikkiin pysäköintitalon kerroksiin. Peruskorjauksen yhteydessä myös tavaratalon kalusteita ja miljööratkaisuja on uudistettu.

Suuri kilpailukykyinen ruokakauppa keskustaan 2011

Tavaratalon uudistustyöt jatkuvat vielä vuoden 2011 ajan. Osuuskauppa tulee laajentamaan nykyistä päivittäistavaraosastoa, Sokos-herkkua Kuninkaankadun alle ja uudistamaan samalla Sokos-herkun täydellisesti.

Uusilla tilaratkaisuilla pystytään tarjoamaan huomattavasti nykyistä suuremmat ja monipuolisemmat ruokakaupan valikoimat vaativallekin ostajalle sekä edelleen parantamaan ostamisen helppoutta ja mukavuutta. Tavoitteena on saada myös Tampereen keskustaan hintatasoltaan ja valikoimiltaan kilpailukykyinen suuri ruokakauppa, jossa perustuotteiden hinnoittelu on S-marketin tasolla.

Lisäksi Hämeenkadun sisääntulon yhteyteen rakennetaan uusi maisemahissi helpottamaan ja nopeuttamaan asiointia tavaratalokerrosten välillä. Myös tavaratalon julkisivujen uudistus saatetaan loppuun. Investoinnin kustannusarvio on noin 20 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Sokos tavaratalojohtaja Maija Korpela, puh. 010 767 0811