Kermaliköörimoussella ja kirsikkahillolla täytetty suklaakakku


30.11.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

Kakkupohja:

 

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl jauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1 rkl voita (kakkuvuoan voiteluun)

n. 3 rkl korppujauhoja

 

Kermaliköörimousse:

 

4 dl kuohu- tai vispikermaa

1 prk mascarponejuustoa

5 rkl kermalikööriä

1 rkl vaniljasokeria

1 prk kirsikkahilloa (kakun täyttämiseen)

 

Voitele ja jauhota kakkuvuoka valmiiksi, ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon jauhot ja sekoita kevyesti nostellen. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista n. 30 min. Kokeile kypsyyttä tikulla, paistoaika riippuu uunista.

 

Pehmennä mascarponejuusto tasaiseksi kulhossa esim. vispilällä, ja sekoita siihen kermalikööri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi toisessa kulhossa ja sekoita mascarpone-massaan kevyesti nostellen.

 

Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeksi tai neljäksi levyksi terävällä pitkällä veitsellä. Aloita kokoaminen tarjoilualustalle laittamalla kakkulevyn päälle ohut kerros kirsikkahilloa ja sen päälle paksumpi kerros moussea. Jatka näin koko kakku, päällimmäisen levyn päälle voit myös laittaa ohuen kerroksen hilloa ennen moussea. Kuorruta koko kakku moussella tai tee ”naked cake” eli jätä sivut kuorruttamatta. Kakun voit koristella esim. säilötyillä kirsikoilla ja/ tai suklaalastuilla. Kakku on parhaimmillaan levättyään jääkaapissa useamman tunnin tai seuraavaan päivään. Mikäli haluat kosteamman kakun, voit kostuttaa kakkulevyt pienellä kermalikööritilkalla maustetulla maidolla.