Kelpaisiko yhdistyksellenne 1000–3000 euroa? Ilmoittautukaa Kannustajat-äänestykseen!


30.3.2022

Kuva: Kangasalan Pikkuteatterin porukasta paistaa yhdessä tekemisen ilo. Riina Katajisto ja Tanja Tomminen (takana keskellä) toimivat ohjaajina.  

 

”Täällä on tuoretta ruisleipää”, yksi näyttelijöistä huutaa ja heittää leivän repustaan vuohelle. Kuuluu kunnon kopaus, kun heitosta tuleekin huti ja kivikova kimpale putoaa lavalle. Ei ollut tuoretta leipää ei.

– Me pelastetaan tilanne, jos jokin menee pieleen. Improvisaatioharjoitusten avulla opitaan käsittelemään tilannetta, jossa asiat eivät suju odotetusti, Kangasalan Pikkuteatteriyhdistyksen näyttelijäkaarti nauraa.

Pikkuteatteri sai 3000 euroa

Kangasalan Pikkuteatteri on Suomen suurimpia vapaaehtoisvoimin pyöritettäviä lasten- ja nuorten teattereita. Teatterin seinien sisällä harjoittelee viitisenkymmentä 7–19-vuotiasta lasta ja nuorta. Harrastuksesta kiinnostuneita on jonoksi asti, eikä ihme. Meininki on rentoa ja iloista. Yhdessä tekemisen ilo paistaa kasvoilta.


Joulunalla Pikkuteatterin ohjelmistossa oli Adalmiinan helmi. Prinssinä Emilia Eerola, Adalmiinana Henriikka Aalto, kuningattarena Emilia Helminen (oik.) ja taikalähteen henkenä Ilona Pulakka.

Teatterin tilat on remontoitu omin hartiavoimin. Kangasalan Pikkuteatteriyhdistys haki Kannustajat-ohjelmaan syksyllä 2021. Hakemuksessaan he kertoivat tarpeesta omannäköiselle tilalle. ”Ympärillä on neljä seinää, mutta teatteri tarvitsee hengen luomiseen myös muuta.”

Iloiseksi yllätyksekseen teatteriporukka sai suurimman mahdollisen tukisumman, eli 3000 euroa tukea Pirkanmaan Osuuskaupalta. Kannustajat-äänestyksessä asiakasomistajat päättävät tukipotin jakautumisesta yhdistysten kesken. Marraskuun 2021 äänestyksessä asiakasomistajat antoivat 521 ääntä Pikkuteatteriyhdistykselle.

”Teatterissa jokainen saa olla oma itsensä”

Seurat ja yhdistykset tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Syntyy yhdessä tekemisen iloa.

Teatterissa yhteishenkeä rakennetaan luottamusharjoituksilla. Harrastukseen kuuluu myös ääni-, hengitys- ja keskittymisharjoituksia. Hyviä taitoja myös elämän estradille.

Yhtä näytelmää harjoitellaan puolisen vuotta, mikä hitsaa porukan yhteen. Teatteri on yksi tapa ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä.

– Teatterissa jokainen saa olla oma itsensä. Meillä on kannustava ilmapiiri. Kaikki on toistensa tukena. Ei tarvitse pelätä mokaamista, Emilia Eerola

Emilian isä perusti Pikkuteatterin vuonna 2010, jotta kaikilla olisi mahdollisuus teatteriharrastukseen ja teatteriesityksistä nauttimiseen taloudellisesta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta.

Tulevana kesänä pikkuteatterilaiset nähdään Kangasalan kesäteatterin näyttämöllä – Tuhkimoa pääsee katsomaan 30.6.–10.7.2022.


-Teatterissa tapaa ihmisiä, joita ei muuten olisi nähnyt. Me ollaan tutustuttu täällä, iloitsevat Siina Riepponen (vas.), Hilda Viitala (taaimmaisena), Iina Marttila ja Siru Kurkipää.

Miten Kannustajat-tukipotti jaetaan?

Nyt on oikea hetki yhdistyksille hakea mukaan Kannustajat-ohjelmaan. Kevään tukipotti, 35 000 €, jaetaan korkeintaan 20:lle eniten ääniä saaneelle yhdistykselle. Alueellisuus huomioidaan Osuuskaupan asiakasomistajamäärän suhteessa: 50 prosenttia tuettavista yhteisöistä on Tampereelta ja 50 prosenttia muualta Pirkanmaalta.

Tukipotti jaetaan kymmenelle eniten ääniä saaneelle tamperelaiselle yhdistykselle ja kymmenelle eniten ääniä saaneelle pirkanmaalaiselle yhdistykselle, jonka kotipaikka on muualla kuin Tampereella. Lisäksi arvotaan bonustonni äänestyksessä mukana olleille yhdistyksille.

Asiakasomistajat pääsevät äänestämään suosikkiyhdistystään ja siten päättävät tukipotin jakautumisesta. Äänestyskutsu lähetetään toukokuun lopulla sähköpostitse kaikille täysi-ikäisille Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville henkilöille, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa eivätkä ole kieltäneet tutkimuskyselyiden lähettämistä.

Tulokset julkistetaan kesäkuussa ja tukisumma maksetaan heinäkuussa 2022.

Yhdistykset voivat hakea mukaan viimeistään 15.4. Hakemuksen pääsee täyttämään täällä.