Kaupungin kuuluisimman juustotiskin takana jo 26 vuotta


26.9.2019

”Sanoisin, että pitkään kypsynyt vuohengouda on tämänhetkinen suosikkini. Mikäli asiakas kaipaa makunystyröilleen uusia elämyksiä, rohkaisen maistiaisten kera testaamaan aina täysin uusia makuja. Vaikka käsillä olisi kuinka ruuhkainen perjantai-iltapäivä, jokainen asiakas ansaitsee pienen juttutuokion. Havahdun välillä siihen, kuinka pienistä sanavalinnoista sitä toisinaan onnistuukin tulkitsemaan, minkälainen juusto asiakkaalla muhii mielessä. Kun henkilö myöhemmin palaa ja kehuu viime kerralla valitun juuston olleen nappivalinta, ei palaute voi siitä paremmaksi muuttua.

Meillä on Food Market Herkussa takana vauhdikkaat kesä ja syksy. Koko myymälämme läpikävi mittavan remontin: osastojen järjestys muutettiin loogisemmaksi, juustotiskin viereen avattiin Bistro, hedelmä- ja vihannesosasto järkevöitettiin, kassa-alue uudistettiin ja koko myymälän avaruutta ja viihtyisyyttä lisättiin. Onneksi hoksasimme ottaa asiakkaat uudistukseen mukaan – teillähän se paras käsitys on, mikä toimii ja mikä ei. Oli ihanaa kuulla Herkun uudistukseen osallistuneilta asiakkailta, kuinka tärkeäksi ja ikoniseksi Herkun juustotiski mielletään. Joku oli tainnut kuvailla sitä koko kaupan sydämeksi ja toinen kruununjalokiveksi. Aika kauniisti sanoitettu.

Minulla on ollut kunnia työskennellä kyseisen tiskin takana vuodesta 1993 lähtien. Nähdäkseni suurin syy arvostuksellemme on palvelu. Jos valikoimastamme uupuu toivottu tuote, selvitämme, saako sitä maahantuojalta Suomeen. Kun asia on edennyt, laitamme asiakkaalle viestin perään ja kerromme, miten kävi. Mikäli tietylle juustolle tarvitaan täydellinen viinipari, avaamme viinikirjan yhdessä asiakkaan kanssa ja tutkimme. Olemmepa me täällä asiakkaan kengännauhatkin sitoneet, kun liikkuminen on näyttänyt kivuliaalta. Asiakaspalvelu on loppupeleissä hyvin yksinkertaista: ihmisten vilpitöntä kohtaamista ja aitoa halua ratkaista pulma.

Meidän tärkein missiomme on olla ruoanlaiton inspiraation lähde niin arjessa kuin niissä spesiaaleimmissakin hetkissä. Suosittelen tulemaan ilman ostoslistaa ja fiilistelemään, mitä kaikkea ihanaa täällä onkaan tarjolla. Ja kun juustoa tekee mieli, lupaan löytää sinulle täydellisen maun yli 200:sta vaihtoehdostamme. Tervetuloa uudistuneeseen Herkkuun!”

Kaija Ekman, myyjä
Food Market Herkku