Kasper (15 v.) ja Helmiina (16 v.): ”Ässä kesä takana”


1.8.2019

Pirkanmaan Osuuskauppa osoittautui jälleen toivotuksi työnantajaksi:
kesätyöhakemuksia saatiin reilut 2 000. Omansa lähettivät myös Kasper Kukkula, 15, ja Helmiina Kemppainen, 16, jotka työskentelivät Sääksjärven S-marketissa.

Kaksiviikkoinen jakso sisälsi erilaisia hommia hyllytyksestä hinnoitteluun. Kivat kollegat ja kannustava ilmapiiri saavat molemmilta kiitosta.

– Minulla oli jo entuudestaan S-ryhmästä rento kuva. Asun tässä lähellä ja olin pistänyt hyväntuulisen henkilökunnan merkille. Tämä on ensimmäinen kesätyöpaikkani ja olen tykännyt kovasti – voisin myöhemminkin työskennellä kaupassa opintojen ohella. Huippua, että aiempi kokemus ei ollut välttämätöntä, vaan oma aktiivisuus vei pitkälle, Helmiina iloitsee.

– Suoritin täällä TET-jaksoni, jonka jälkeen minua pyydettiin kesätöihin. Hakemus oli helppo täyttää ja olen suositellut S-ryhmää kavereillekin. Olemme Helmiinan kanssa purkaneet kuormia, siivonneet, kierrättäneet pahveja sekä hinnoitelleet tuotteita. Työkaverit ovat tsempanneet ja olleet mukavia, Kasper jatkaa.

Myös rekrytointipäällikkö Heini Salo peräänkuuluttaa nuorten oma-aloitteisuutta.

– On mahtavaa seurata läheltä, kuinka hyväkäytöksisiä ja omaaloitteisia nuoret ovat. Kesätöihin haetaan aktiivisesti ja omasta työelämän starttaamisesta ollaan kiinnostuneita. Arvostamme hymyä ja aitoa halua palvella asiakkaita. Jos ikää on vähän, ei kokemusta voi millään olla kertynyt paljoa, ja me ymmärrämme sen. Tärkeintä on asenne, Heini summaa.

Onko nuorten ensimmäiselle palkalle löytynyt jo käyttökohde?

– Säästän ehkä matkaan tai uuteen puhelimeen, Helmiina arvelee.

– En ole vielä päättänyt, mitä tienesteillä teen, Kasper pohtii.

KESÄLLÄ 2019:

Pirkanmaan Osuuskauppa työllisti:
400 kesätyöntekijää ja 850 harjoittelijaa.

S-ryhmä työllisti:
yhteensä ennätykselliset 14 000 nuorta.