Karvakuonon omassa ”yksiössä” on turvallista kauppareissun ajan


4.3.2020

”Mustin iltalenkitysvuoro on tänään osunut omalle kohdalle. Pitäisikö reittiä venyttää sen verran, että käväisisi samalla lähikaupassa? Tulisi itsellekin toivottua liikuntaa ja samalla voisi ostaa vaikka saunajuoman. Mutta missä Musti voisi ostosten ajan odottaa?”
 
Koiran ulkoilutuksen ja kauppareissun yhdistäminen on käytännöllinen ja houkutteleva tapa hyötyliikkua. Valitettavasti karvakuonoja ei voi viedä pakkaamattomia elintarvikkeita myyvien kauppojen sisälle jo hygieniariskinkään vuoksi. Asioinnin ajan oikea paikka koiralle onkin kaupan ulkopuolella. Nämä käytännön haasteet ihmisen parhaaseen ystävään liittyen pakottavat usein tekemään kaksi reissua. Helposti toisella kertaa tarttuukin sitten auton rattiin ja raikas happihyppely jää saamatta.

”Entä jos joku vie Mustin? Tai pelottelee sitä.”

Monesti kaupan seinään on kiinnitetty koukku lemmikin hihnan ripustamista varten ja yleensä kauppareissu sujuukin näin täysin ongelmitta. Yksinolo vieraassa paikassa voi kuitenkin olla koiralle myös hyvin stressaavaa. Ohi pyöräilevät nuorukaiset, pamahtava pakoputki tai liian läheltä menevät lastenrattaat voivat pelästyttää. Mikäli koira kokee jonkin ympärillään olevan asian uhkaavaksi, se voi myös käyttäytyä arvaamattomasti.

Toisinaan liikkeiden eteen yksin jätetyt koirat ovat voineet joutua vieraiden ihmisten kiusan kohteeksi tai niitä on voitu päästää irti. Näistä syistä muun muassa Kennelliitto ei suosittelekaan jättämään karvakuonoa yksin kaupan ulkopuolelle.

Ratkaisu löytyy myymälän seinustalta lukollisesta yksiöstä

Viialalainen koiranomistaja Sari Vakkala päätti viime kesänä tarttua tuumasta toimeen – ja oman lähikaupan myyjää hihasta. Sari halusi tietää, että mikäli koiraa ei voi tuoda kauppaan eikä sitä halua syystä tai toisesta jättää kaupan pihalle, mitä vaihtoehtoja asiakkaalla olisi. Viialan S-marketin työntekijä Sanna Halonen on itsekin koiraihminen ja lähti edistämään asiaa marketpäällikkö Jani Svensbergin kanssa. Jani tilasi saman tien koirille tarkoitettuja lukollisia kaappeja myymälän eteen. Sari ihailee henkilökunnan ripeää toimintaa ja kertoo Viialan S-market osoittaneen esimerkillistä ymmärrystä asiakkaan ongelmaan.

Nyt koiran voi turvallisesti jättää kauppareissun ajaksi myymälän ulkopuolelle lukolliseen yksiöön. Kaappiin voi halutessaan sujauttaa mukaan vaikka oman pipon tai toisen tumpun. Omistajan tuttu tuoksu tuo koiralle turvaa vieraassa tilanteessa.

Rapsutuksia muuallakin Pirkanmaalla

Pirkanmaalla kaikkien Prismojen lisäksi myös monen S-marketin ja Salen pihasta löytyy vastaava koirakoppi.

Parhaillaan vallitsevan ikuisen marraskuun aikana koirille ei tule liian kuuma autossakaan, mutta erityisesti kesän helteillä häkki kaupan pihalla on kuumaa autoa parempi. Häkit viilentävät, ehkäisevät varkauksia ja tekevät lemmikille turvallisemman olon. Kun lemmikin tietää voivan häkissä hyvin, hyllyjen välissä on aikaa rakentaa monipuolinen ostoskori.

Monessa myymälässä työskentelee hyvin eläinrakasta henkilökuntaa ja varsinkin kesällä myymälöiden seinustoilta löytyy raikasta vettä lenkkiseuralaiselle. Rapsutuksia on myös aina ajan salliessa tarjolla.

Koirahäkit löytyvät seuraavista toimipaikoistamme:

ABC Lahdesjärvi
ABC Kolmenkulma
ABC Oritupa
ABC Pirkkala
Prisma Kaleva
Prisma Kangasala
Prisma Koivistonkylä
Prisma Linnainmaa
Prisma Lielahti
Prisma Nokia
S-market Kangasala
S-market Lempäälä
S-market Valkeakoski
S-market Viiala
Sale Teivo