Grillausta järven rannalla ja piknikkejä puistossa – juhannuksen tunnelma syntyy lumoavista kesän mauista


Vietätkö sinä tänä vuonna juhannusta perinteisesti mökillä vai trendikkäästi kaupungissa? Olipa vastauksesi kumpi tahansa, keskikesän juhlan parhaat herkut löytyvät läheltä!

17.6.2020

Mökkiläisten oma luottokauppa

Tampereen Teiskossa sijaitseva Kämmenniemi on idyllistä kesä-Pirkanmaata parhaimmillaan. Näsijärven maisemat houkuttelevat alueelle vuosittain suuren määrän kesäasukkaita, jolloin virkeässä kylässä riittää vielä normaalia enemmän vipinää. Myös alkuvuonna paikallisen Salen myymäläpäällikön saappaisiin hypännyt Jukka Koskinen tuntee päässeensä osaksi tiivistä yhteisöä:

– Meillä on täällä mukava meno, ja moro -tervehdykset kuuluvat ahkeraan. Täällä on päässyt tutustumaan sekä vakituisiin että kesän ajaksi saapuneisiin asukkaisiin, hän fiilistelee.

Keskellä kylää sijaitsevaa Salea kehitetään jatkuvasti kämmenniemeläisiltä tulevien toiveiden perusteella. Oma lähikauppa palvelee lomailijoita myös juhlassa, eikä juhannuspöydän kruunaavia ruokia tai juomia tarvitse lähteä hakemaan kaukaa.

– Kesällä meiltä löytyy tietenkin hyvin monipuolinen kattaus grillattavaa, Jukka kertoo.

– Grillailu kuuluu olennaisena osana myös omaan, rentoon juhannukseeni. Hyvän ruoan ja seuran lisäksi sauna sekä pihapelit kruunaavat juhlan, sen kummempaa ohjelmaa ei tarvita, hän jatkaa.

Grilliherkkujen lisäksi Jukka povaa tulevan juhannuksen hittituotteeksi raikasta, itsepuristettavaa Mehustamon appelsiinimehua. Vastikään saapunut, kämmenniemeläisten toivoma mehukone onkin jo saanut osakseen suurta suosiota:

– Kämmenniemeläiset ovat kovasti tykästyneet tähän uutuuteen. Maukas itsepuristettava täysmehu tuokin varmasti mukavaa luksusta mökkihetkiin, Jukkaa pohtii ja morjestaa juuri sisään myymälään saapuneita, tuttuja asiakkaita.

Trendikäs kaupunkijuhannus kutsuu herkuttelemaan


Taija Food Market Herkusta suosittelee nappaamaan juhannusostoksilla mukaan valmiiksi pakatun satokausikassin, joka sisältää kauden tuoreimpia vihanneksia, kasviksia, marjoja ja yrttejä. Sopii myös tuliaisiksi ystävälle tai tutulle!

Vaikka mökkimaisemat kuuluvat monen pirkanmaalaisen juhannukseen, ei tunnelmaan päästäkseen tai taikoja toteuttaakseen tarvitse suunnata luonnon helmaan. Kämmenniemen Salesta hurautamme Tampereen keskustassa sijaitsevaan Food Market Herkkuun, jossa kesäkaupungin trendit tunnetaan:

– Mahtavat kesäsäät ovat saaneet tamperelaiset lähtemään puistoihin ja rannoille nauttimaan piknikeistä, mikä näkyy juuri nyt selkeästi Food Market Herkussa. Meiltä löytyykin kätevästi piknikeväät joka lähtöön ja siihen kylkeen laaja valikoima esimerkiksi paikallisten pienpanimoiden tuotteita, Herkun palvelupäällikkö Taija Andersson vinkkaa.

Rento kaupunkijuhannus tarjoaa mahdollisuuden nautiskella Tampereesta ja sen nähtävyyksistä ilman turhaa hälinää ja ihmispaljoutta – perinteitä unohtamatta. Vastustamattomat grilliherkut ovat kovassa huudossa myös täällä.

– Valikoimaltaan laajat palvelutiskit ovat Food Market Herkun sydän! Ammattilaisemme suosittelevat mielellään eri tilanteisiin ja mieltymyksiin sopivia vaihtoehtoja. Tänä kesänä kannattaa tutustua ainakin meillä raakakypsytettyyn, poikkeuksellisen mureaan Dry Aged -naudanlihaan ja kala- ja lihatiskeiltä löytyviin grillivartaisiin, Taija intoilee.


Food Market Herkun vastustamattomat grillivartaat kruunaavat juhannuksen

Myös Taijan omiin juhannustraditioihin liittyy vahvasti hyvä ruoka, ja uusien kokeilujen lisäksi myös perinteiset herkut silleineen ja sipuleineen.

– Yhdestä perinteestä en tingi. Vaikka nykyään maukkaita varhaisperunoita saa jo alkukesästä, keitän aina ensimmäiset uudet perunat vasta juhannuksena. Siitä se kausi sitten alkaa, hän nauraa.

Tervetuloa juhannusostoksille! Turvallisen asioinnin takaamiseksi kannustamme mahdollisuuksien mukaan asioimaan ruuhka-aikojen ulkopuolella. Sale Kämmenniemen, Food Market Herkun ja muiden myymälöidemme  aukioloajat löydät täältä.