Jatkamme panostusta hintojen edullistamiseen, halpuutukseen ja luovumme osuuspääoman koron maksamisesta


1.8.2018

Mikä on olemassaolon tarkoitus – tähän perin filosofiseen kysymykseen on Pirkanmaan Osuuskaupan osalta yksinkertainen vastaus.

Olemme olemassa tuottaaksemme etuja ja palveluja asiakasomistajille. Aikoinaan ihmiset yhdistivät voimansa osuuskaupaksi, jotta kaikilla olisi mahdollisuus hankkia laadukkaita elintarvikkeita kohtuuhintaan. Reilua. Sama ajatus osuustoiminnallisuuden alkujuurilta ohjaa edelleen toimintaamme. Haluamme antaa tehokkaan ja laadukkaan toiminnan hyödyt asiakkaillemme halpuuttamalla tuotteita.

Kattava palveluverkostomme ympäri Pirkanmaata vaatii jatkuvasti investointeja ja olemassa olevien toimipaikkojen uusimista. Tämä on halpuuttamisen ohella toinen kohde, jonne kertyvää tulosta käytetään. Koko S-ryhmässä toteutettu tuotteiden halpuuttaminen yhdistettynä omaan pirkanmaalaisten tuotteiden halpuuttamiseen heikentää tulostamme, mutta palvelee suoraan kuluttajia edullisempina hintoina. Monen paikallisen tuottajan tuotteiden menekki on kasvanut hienosti.

Asiakasomistajiemme palkitsemista uudistettiin 1.4.2018, jolloin Pirkanmaan Osuuskaupan bonustaulukko muuttui entistä palkitsevammaksi. Myös pienemmät kotitaloudet pääsevät nyt nauttimaan paremmasta Bonuksesta, kun kolme ylintä bonusrajaa laskivat. Nyt jo 700 euron kuukausiostoilla saa 4 % Bonusta ja 900 euron kuukausiostoilla täyden, 5 % Bonuksen.

Toiminnan tulosta käytetään kattavan palveluverkoston ylläpitoon ja kehittämiseen sekä lainojen lyhentämiseen. Tavoitteenamme ei ole tehdä ylimääräistä voittoa. Pirkanmaan Osuuskaupan hallitus on päättänyt lopettaa osuuspääoman koron maksamisen vuodelta 2018 ja siitä eteenpäin. Asia on käsitelty myös edustajistossa ja hallintoneuvostossa, asiakasomistajia edustavissa päätöksentekoelimissä. Osuuspääoman korko vuodelta 2017 maksettiin 25.6.2018.