Innostavassa työyhteisössä ilo hehkuu asiakkaille asti


11.12.2020

Pirkanmaan Osuuskaupan arkea ja juhlaa pyörittää motivoitunut ja yhteen hiileen puhaltava henkilöstö. Sen vahvistaa POK:n saavuttama Suomen innostavimmat työpaikat 2020 ‑tunnustus, joka myönnetään henkilöstötutkimuksessa poikkeuksellisen korkeat pisteet saaneille yrityksille.

– Kiitos tästä saavutuksesta kuuluu mahtavalle henkilöstöllemme, sillä ilman jokaista pokkilaista POK ei olisi juuri sellainen kuin on. Kaikkien sanoilla, teoilla, vuorovaikutuksella ja johtamisella on merkitystä. Poikkeuksellisena aikana vastuullisuus ja ihmiset ensin -periaatteemme ovat tulleet erityisen näkyviksi, ja olemme tehneet paljon töitä niiden eteen, sanoo Sari Pelli, joka vastaa Pirkanmaan Osuuskaupassa ihmisten ja kulttuurin johtamisesta.

Ihmiskeskeistä toimintatapaa kiittelevät myös yömyyjä Monja Tiensuu (kuvassa) Kalevan Prismasta ja palveluvastaava Anne Järvi Orituvan ABC:ltä. Kumpikin heistä on työskennellyt POK:lla jo yli kymmenen vuotta.

– Parasta on työn joustavuus erilaisissa elämäntilanteissa. POK on työnantajana luotettava ja vastuullinen, ja niin työkaverit kuin pomotkin ovat ihania, naiset iloitsevat.

Yöllä on aikaa heittää huulta

– Meillä on yötiimissä mahtava yhteishenki. Kun me tiimiläiset pidämme työstämme ja toisistamme, se näkyy myös ulospäin, Monja ylistää.

Yöaikojen kirjava asiakaskunta tuo sekin hymyn huulille vaikka aamuneljältä.

– Vuoroihin mahtuu paljon hauskoja kohtaamisia. Yöllä kun on rauhallisempaa, on enemmän aikaa asiakkaille. Positiivista palautetta tulee paljon, Monja jatkaa.

Hyvä perehdytys auttaa alkuun

Iloisesta palveluasenteesta satelee kiitosta myös Orituvalla työskentelevälle Annelle, joka on nimetty työpaikkansa sydänlähettilääksi. Hän vastaa osaltaan siitä, että palveluasemalla on mukava asioida.

– Työn mielekkyys ja hyvä fiilis heijastuvat tiskin yli ja ravintolapöytiin saakka. Pienikin juttutuokio ostosten lomassa voi pelastaa asiakkaan päivän, Anne hymyilee.

Anne kiittelee työssään hyvää perehdytystä, joka tuo uusillekin työntekijöille varmuutta tarttua mitä moninaisimpiin tilanteisiin.

– Lisäksi hyvät koulutus- ja etenemismahdollisuudet innostavat – eikä pidä unohtaa kattavia henkilöstöetuja!