Imelletty perunalaatikko


29.11.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

1–2 laatikkoa

2 kg jauhoisia perunoita

1 dl vehnäjauhoja

6 dl maitoa

1 rkl siirappia

2 rkl voita

1 tl suolaa

 

Keitä pestyt perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta heti. Lisää vehnäjauhot ja sekoita huolella. Peitä perunaseos pyyheliinalla ja jätä huoneenlämpöön imeltymään yön yli.

 

Lisää peruna-vehnäjauhoseokseen maito, siirappi, suola sekä voi pieninä nokareina. Kaada seos huolellisesti voideltuun isoon uuni­vuokaan tai kahteen pienempään vuokaan. Täytä vuoat vain puoleen väliin, koska laatikko kuohuu kypsennyksen aikana. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa n. 2 tuntia.