Ikaalisten ja Kangasalan uudet monitoimikentät kannustavat lapsia liikkumaan


28.8.2013

Kentät käytössä sekä koulupäivinä että vapaa-ajalla


Ikaalisten Keskustan koulun monitoimikenttä vihitään käyttöön keskiviikkona 28.8. klo 12.15–14.00 ja Kangasalan Kirkkoharjun koulun kenttä torstaina 29.8. klo 17.30–19. Pirkanmaan Osuuskauppa on ollut mukana tukemassa molempia hankkeita.

– Lapset voivat liikkua Ässäkentällä sekä liikunta- ja välitunneilla että vapaa-ajalla. Kaikilla ei ole mahdollisuutta osallistua kalliisiin liikuntaharrastuksiin. Ässäkentät tarjoavat ilmaisen ja mielekkään liikuntamahdollisuuden, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo.


Yhteistyöllä rakennettavat kentät tukevat koulun liikuntakasvatusta

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Viime syksynä kentät avattiin Mänttä-Vilppulaan Vilppulan yhteiskoululle, Lempäälän Lempoisten koululle ja Virtojen Rantatien koululle. Uusien kenttien myötä Pirkanmaan Osuuskaupan alueella on nyt viisi Ässäkenttää.

– Lasten liikkuminen on vähentynyt huolestuttavissa määrin. Kaikki lasten liikuntaa edesauttava on kaikin puolin tervetullutta ja otamme kentän suurella kiitollisuudella vastaan. Meillä on tänä vuonna teemana Liikkuva koulu. Pyrimme aktivoimaan myös vähemmän liikkuvia oppilaita. Koulupäivään kuuluu yksi pidempi välitunti, jolloin voi liikkua vaikka Ässäkentällä, Ikaalisten Keskustan koulun rehtori Mika Jernfors sanoo.

– Pihan perusparannusta on odotettu jo toistakymmentä vuotta. Tuntuu todella hienolta, että tämä on totta. Nuoret ovat ottaneet Ässäkentän hyvin vastaan ja alue on pysynyt siistinä. Koulu teki töitä sen eteen, että kenttä saatiin pihasuunnitelmaan. Meillä on näyttävä ja erilainen, rinteessä sijaitseva koulun piha, jonka Ässäkenttä sopivasti rajaa. Toteutus on tehty viimeisen päälle ja nopealla aikataululla, Kangasalan Kirkkoharjun koulun rehtori Timo Santamäki kiittelee.