”Hyvinvoiva työntekijä, hyvinvoiva palvelu” – Työhyvinvointipäällikön kesäterveiset


28.5.2019

Lue, mitä Pirkanmaan Osuuskaupan työhyvinvointipäällikkö Jaana Salo tuumaa työhyvinvoinnin tärkeydestä ja miten hän rentoutuu vapaa-ajallaan.

”Työhyvinvointi näkyy ja tuntuu, se tarkoittaa sujuvaa arkea meille osuuskaupan työntekijöille ja asiakkaille. Osuuskauppa ei olisi mitään ilman hyviä ja osaavia työntekijöitä, jotka haluavat laittaa asiakkaan asiat kuntoon.

Kokemus hyvästä työpaikasta ja työstä on monen asian summa: työkaverit, mielekkäät työtehtävät, hyvä esimiestyö, tunne työn merkityksellisyydestä sekä työn ja vapaa-ajan sujuvasta yhteensovittamisesta. Ratkaisevassa roolissa on asenne, joka heijastuu koko työyhteisöön. Hyvään työfiilikseen voi jokainen vaikuttaa.

Henkilöstöä tuetaan monipuolisesti, tarjoamme kokonaisvaltaista työterveyshuoltoa ja välineitä työssä jaksamiseen. Meillä Pirkanmaan Osuuskaupassa on käytössä esimerkiksi varhaisen välittämisen malli, jossa esimiehen kuuluu huomioida ja keskustella työntekijän kanssa, jos ilmenee huolenaiheita. Meillä työntekijästä välitetään.

Nykyajan vaatimukset, tavoitteet moniosaamisesta ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemisestä saattavat tuntua kuormittavilta, mutta samalla ne antavat myös onnistumisen kokemuksia. Tasapainon löytämiseksi jokaisella meistä tulisi olla se omaan tilanteeseen sopivin ja mieleisin palautumisen keino, joka toimii vastapainona työlle. Itse olen tyttären ratsastushar­rastuksen myötä löytänyt uudestaan rakkauden omaan nuoruu­den harrastukseeni. Jos hevosen selkään menemistä arkailee nyt, ei ratsaille nouse koskaan. Suurta hevosta hoitaessa täytyy olla läsnä, eikä ajatuksia saa päästää harhailemaan työasioihin. Tämä on ihan parasta arjen mindfulnessia itselleni.

Aurinkoiset päivät ovat saaneet ajatukset kääntymään tulevaan sesonkiin. Osuuskaupassa suvea edeltävät kuukaudet ovat työntäyteiset, kun toimipaikat valmistellaan kesätuotteiden osalta kuntoon. Onneksi kesän myötä päästään myös hengähtämään.”

Aurinkoisin terveisin,

Jaana Salo
työhyvinvointipäällikkö
Pirkanmaan Osuuskauppa