Huokea ja hulppea – tesomalaiset saivat etkoilla esimakua uudesta ruokakaupastaan


22.1.2020

– Missä hiiva on? tiedustelee jo ovelta Tesoman S-marketin ihka ensimmäinen asiakas, joka saapuu tutustumaan kauppaan etukäteen jo maanantaina.

Nainen on yksi kaikkiaan 150 asiakkaasta, jotka ovat ilmoittautuneet Tesoman S-marketin etkoille. Kutsu etukäteen järjestettäviin tupareihin on lähtenyt alueen asukkaille sähköpostitse jo ennen vuoden vaihdetta, ja ilahduttavan moni onkin tarttunut mahdollisuuteen käydä kurkistamassa uuteen kauppaansa jo ennen avajaisia. Uteliaita silmäpareja alkaa kerääntyä S-marketin ovien eteen jo hyvissä ajoin ennen kuin tapahtuman on määrä alkaa.

 – Hintakilpailu kiinnostaa, kertovat useat sisääntulijat, ja hintoja tarkastellaankin hyllynreunoista huolellisesti marketpäällikön vetämän opastetun kierroksen aikana.

– Hintataso ratkaisee ihan ehdottomasti, selvittää kahden iäkkään sisarensa kanssa etkoille saapunut rouva.

– S-marketia on tänne odotettu, ja sehän on tunnetusti hieman muita halvempi.

Edullisten hintojen ohella toinen etkoilijoilta kiitosta kerännyt asia on myymälän avaruus. Käytävillä tuntuu monen mielestä olevan hyvin tilaa liikkua niin ostoskärryjen kuin pyörätuolinkin kanssa. Myymälän väljyys koetaan tärkeäksi siitäkin syystä, että alueella asuu paljon vanhuksia, joiden kulkeminen ei aina ole helppoa.

Uuden konseptin mukainen S-market hivelee asiakkaidensa silmiä myös tyylikkäillä puusta ja kaakelista rakennetuilla yksityiskohdilla ja helpottaa arkea laajojen aukioloaikojen lisäksi monipuolisella valikoimalla, johon asiakkaat ovat päässeet itse vaikuttamaan.

Tuoretiskin tilalla runsas kattaus erikoisuuksia

Uudesta S-marketista haluttiin tehdä heti kättelyssä paljasjalkainen tesomalainen kauppa. Tämä päämäärä takaraivossa valikoimaa alettiin rakentaa viime vuonna paikalliseksi siten, että tesomalaisilta kysyttiin, mitä he uudelta kaupaltaan toivovat.

Marketin tarjontaan toivottiin monipuolisuutta ja tuoreutta, ja erilaiset kasvisruokatoiveet painottuivat vastauksissa. Maanantain etkoilla hevi-osasto on luonnollisesti vielä tyhjää täynnä, ja salaattibaarikin odottaa purkamattomana muoveissa. S-marketiin on kuitenkin ennen avajaisia täydentymässä värikäs ja monipuolinen valikoima kasviksia, joka morottaa tulijoita heti sisäänkäynnin jälkeen satokausikasviksilla.

– Satokausikasviksia valitsemallakin säästää. Niiden hinnat pysyvät alhaisina, koska kyseinen vuodenaika on kasvikselle paras kasvuaika, ja esimerkiksi ulkomailta tuotavia hedelmiä voidaan tuoda silloin suurina erinä, kertoo marketpäällikkö Maria Niemi punajuurenpunaisen tukkansa takaa.

Muutamien marketiin tutustumaan poikenneiden asiakkaiden harmiksi Tesoman Ässästä ei kuitenkaan löydy lihatiskiä, vaikka sitäkin on monen muun asian ohella toivottu.

– Täytyypä hakea Paten leikkeleet jatkossakin Sokos Herkusta, toteaa etkoille saapunut kissanomistaja.

Esittelykierroksia kaupalla vetänyt ryhmäpäällikkö Sami Hieta-aro hymyilee ja selvittää lihatiskiasiaa:

– Tuoretiski on kustannus- ja tilankäyttökysymys. Perinteistä lihatiskiä ojentamispalveluineen ei tullut, koska halusimme lisätilaa monipuoliselle valikoimalle, ja asiakkaallehan kustannustehokkuus näkyy edullisena hintatasona. Tuorelihan ja -kalan valikoimamme on hyvä, ja lisäksi pakasteliha- ja pakastekalavalikoima täydentää tarjontaa hieman erikoisemmilla tuotteilla.

– Lammasta, ankkaa, naudankieltä, luettelee pakastealtaaseen kurkistava rouva mielissään.

– Minulle kun tulee aina välillä ruokavieraita niin voisin kyllä kokeilla, että meneekö sellaiset ihan poskelleen.

Tesomalainen juhlii makkaralla

Alueen asukkaat pääsivät esittämään toiveensa myös avajaisten ohjelman ja tarjoilun suhteen, ja jos tarjoilutoivomuksista on jotain pääteltävissä niin Tesomalla todella rakastetaan makkaraa. Grillimakkaraa, mustaamakkaraa, höyrymakkaraa, hot dogeja, pyttipannua, makkarakeittoa – näitä kaikkia toivottiin runsaasti, ja makkaraa päästään kyllä avajaisissa puraisemaan.

S-marketin avajaisista on tulossa muutamille asiakkaille jopa jonkinasteinen spektaakkeli, kun pitkä odotus päättyy. Kolme etkoille saapunutta iäkästä sisarta nyökyttävät osallistuvansa avajaisiin ihan ehdottomasti.

– Jaa, mutta torstain uinti on kyllä sitten peruttava, yksi huomaa.

– Kuten tänäänkin peruttiin, nauraa hattupäinen.

– Kyllä tämä uudessa marketissa käynti on kuitenkin tärkeämpää, päättävät kaikki kolme yhteisymmärryksessä.

Tammikuun kuntokuuri selvästikin lykkääntyy.

Kuvat: Jukka Salminen