Huhtikuun Omassa kaupassa -lehden pääkirjoitus: Vaalilautakunnan sihteerin terveiset


27.3.2020

Jos minulta kysyttäis…

Olet ehkä törmännyt kevään aikana Elinaan, Villeen tai Cristofferiin. Tavallisiin pirkanmaalaisiin, joiden ajatuksista on lähtenyt liikkeelle isoja asioita, jotka helpottavat meistä monen arkea ja tuovat elämiimme lisää hyvinvointia – taloudellista, henkistä tai fyysistä sellaista. Nämä tyypit ovat edustaneet osuuskauppavaalien keulakuvina kaikkia heitä, jotka ovat joskus huokaisseet ”jos multa kysyttäis”, ja kertoneet, miten ilta-alennukset, laajennetut aukioloajat ja omien ostojen helppo seuranta S-mobiilissa olivat joskus vain paikallistoiveita, joista tehtiin sittemmin totta.

Nykyään yrityksiltä odotetaan tekoja niin globaalien haasteiden kuin arjen ongelmakohtienkin ratkomiseksi. Me Pirkanmaan Osuuskaupalla haluamme olla koko Pirkanmaan muutosmoottoreita ja haastaa jäsenemme pohtimaan, mitä toiveita heillä on Osuuskaupan kehittämiseksi, jotta voimme luoda yhdessä helpompia hetkiä ja hyvinvointia Osuuskaupan liiketoiminnan kautta.

Olemme keränneet osuuskauppavaalien ehdokasasettelun aikana uusia paikallistoiveita henkilöiltä, jotka haluavat lähteä edistämään niitä Osuuskaupan edustajiston jäseninä. On ollut ilahduttavaa huomata, että paikalliset asiat kiinnostavat – ehdokkaita meillä on tällä kertaa ennätyksellisesti reilut 400 ja heidän paikallistoiveisiinsa pääsee tutustumaan vaalikoneessa. Voisiko jokin mietteistä olla omasta suustasi? Äänestämällä sinua puhuttelevaa ehdokasta osuuskauppavaaleissa edistät oman alueesi kehittämistä.

Jos Osuuskaupalla ei olisi edustajistoa, kutsuisimme kaikki reilut 204 000 asiakasomistajaa koolle kahdesti vuodessa edustamaan itse itseään. Emme onnistuisi mahtumaan edes Ratinan stadionille, vaikka se olisi kuusi kertaa nykyistä suurempi. Näin ollen mutkia on hivenen suoristettu niin, että Pirkanmaan Osuuskaupan 60-jäseninen edustajisto edustaa koko asiakasomistajakuntaa Osuuskaupan hallinnossa. Tulevaisuudessa edustajiston tärkein tehtävä on haastaa meitä siitä, että hintamme ovat kilpailukykyiset ja palvelu ja valikoimat ovat kiinni ajassa. Sen lisäksi edustajisto päättää muun muassa Osuuskaupan säännöistä, käsittelee edellisen vuoden tilinpäätöksen sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat – ja edistää paikallistoiveita.

Meitä asiakasomistajia on monta, ja joukossa on voimaa. Äänestää voit postitse tai verkkopankkitunnuksilla kotisohvalla. Tehdään yhdessä Pirkanmaasta paras paikka elää.

Jani Virtanen
Pirkanmaan Osuuskaupan talousjohtaja ja vaalilautakunnan sihteeri

Tutustu äänestysohjeisiin täältä.