Hotellioppaan vinkit: Levillä luonto kutsuu seikkailuun


21.11.2016

Kaipaatko uusia ideoita tunturilomaan? Break Sokos Hotel Levin hotellipäällikkö Virpi Mäkilä vinkkaa Levin parhaat aktiviteetit Monotansseista husky-ajeluihin.

Talven vilkkain lomasesonki on juuri alkanut Lapin tuntureilla, ja Break Sokos Hotel Levi valmistautuu vastaanottamaan talven riemuista nauttivat matkailijat niin kotimaasta kuin kauempaakin. Hotellipäällikkö Virpi Mäkilä kertoo vuosien kokemuksella hyväksi todetut vinkkinsä Levin lomailuun.

 

3 x luonnon ihmeet: lumi, hiljaisuus ja revontulet

”Ykkössyy Lappiin matkustamiselle on tietenkin sen upea luonto. Valkoiset hanget kimaltelevat horisontista pilkottavan auringon säteistä ja tuntureiden taianomainen valo heijastuu tykkylumeen peittyneistä puista. Lapin-matkalla rohkaisen nauttimaan niistä luonnon ihmeellisistä valoista ja varjoista, joita muualla Suomessa ei koe.

 

Lapissa on myös helppo nauttia kaupunkilaisille harvinaisesta ylellisyydestä – hiljaisuudesta. Itse suuntaan päivittäin luontoon valokuvaamaan. Lempipaikkani Levin alueella on Utsuvaara, jonne aamuauringon ensisäteet yltävät ja tervehtivät hiljaisuudessa minua ja koiriani. Utsuvaaran upeat värit kannattaa kokea myös auringonlaskun aikaan. Kun viimeiset säteet pyrkivät kurkistamaan tunturin takaa, on taivas kuin kultaa.

 

Iltaisin Lapin valo vaihtuu revontuliin ja ilmassa on kirpeä rauha. Mikään ei ole niin maagista kuin revontulet pimeässä tunturimaisemassa. Kannattaa ehdottomasti osallistua yölliselle revontulien bongailuretkelle.”

 

3 x aktiiviloma koko perheelle: hiihtokoulu, husky-safarit ja lumikenkäily

”Levillä tietysti ennen kaikkea hiihdetään ja lasketellaan! Kannattaa rohkeasti kokeilla myös hiihtokoulun opettajien palvelua jos haluaa testata uusia lajeja, kuten telemarkia, tai hankkia uutta potkua hiihtoladulle. Hiihdonopettajat ovat parhaita tunturioppaita – etenkin jos itse empii, minne kannattaa suunnata sukset jalassa. Hiihtolomaviikoilla järjestämme hotellin asiakkaille yhdessä hiihtokoulun kanssa laskettelun ja maastohiihdon kursseja.

 

Jos haluaa ripauksen seikkailun makua mukaan talviretkeen, husky-safari on ehdoton elämys niin lapsille kuin aikuisille. Hurmaavat rekikoirat kiidättävät sinut läpi lumisen maiseman samalla kun itse istut nauttimassa pakkasen huumasta vällyjen alla. Uskaliaimmat voivat itse kokeilla ohjastaa valjakkoa. Lasten kanssa kannattaa myös tutustua tonttujen elämään uudessa Tonttukylässä.

 

Huimien vauhtien jälkeen lumikenkäily tunturin huipulle on rentouttavaa vastapainoa. Tunturin laelle kulkee polku, ja lumikenkäilyurakan jälkeen voi suunnata myöhemmin vielä virkistäytymään vaikka avantouinnille ja savusaunaan! Jos kenkäily ei kiinnosta, huipulle pääsee myös gondoli-hissillä.”

 

3 x hauskanpitoa: legendaarinen after ski, monotanssit ja Saamen kodan herkut

Kaikille juhlahumusta pitäville ehdoton after ski -paikka on näköalaravintola Tuikku Levin huipulla. Sieltä voi ihailla maisemia ja nauttia seurasta. Päivän päätteeksi laskeudutaan alas kylään jatkamaan iltaa legendaariseen Vinkkariin. Hiihtoladuilta kannattaa suksia suoraan monotansseihin ladun varrella sijaitsevaan Luvattumaa-ravintolaan. Jos nälkä yllättää, Saamen Kammissa syöt taatusti erikoisen ja Lapin magialla maustetun illallisen. Ruoka on katettu avotulen ympärille ja joikuesitys kruunaa lappilaisen elämyksen.

 

Pitkän illan jälkeen on aika levähtää. Hotellissamme on runsaasti saunallisia huoneita, joten ei muuta kuin aamulöylyjen kautta Day Span hierojalle ja uuteen nousuun. Kurkista hotellimme Instagramiin, meillä on taatusti hyvä meno!”

 

 

Hotellioppaan vinkit

Oli kyseessä Break, Original tai Solo, jokainen hotellimme on osa paikkakuntansa persoonallisuutta. Tällä palstalla hotellien konkarit jakavat ajan saatossa tutustumisen arvoisiksi todetut vinkkinsä ja paikkakuntansa parhaat erikoisuudet.