Homekoti vei Marian koko omaisuuden – Hope ry:n ja Pirkanmaan Osuuskaupan joululahjakeräyksellä autetaan vähävaraisia lapsiperheitä


16.11.2020

Teksti ja kuva: Elina Keinänen, Hope ry

 

Maria Kivelä menetti epäonnisen tapahtumaketjun seurauksena koko omaisuutensa. Hope ry on auttanut Kivelän perheen pahimman yli.

Hope ry:n Toivepuu-keräys on alkanut Prismoissa, Sokoksella sekä S-market Valkeakoskella ja Viialassa. Kampanjassa kerätään joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille.

Maria Kivelälle, 45, tämä on kolmas joulu Hopen asiakkaana. Kivelä on yksinhuoltaja, jonka lapsista kaksi nuorimmaista ovat tänä vuonna lähettäneet joululahjatoiveensa Hopelle.

– Meillä on jouluna erilaisia perinteitä, joista yksi liittyy joululahjoihin. Meillä lahjat avataan yksi kerrallaan ja iloitaan rauhassa kunkin saamasta lahjasta. Ilo on jaettuna moninkertaista.

Kivelä on ollut Hopen asiakkaana siitä lähtien, kun hänen perheensä menetti koko omaisuutensa homekodin takia. Jo sitä ennen perheen talous oli kokenut monia kolauksia avioeron, Kivelän selkäsairauden ja siitä johtuneen työkyvyn menettämisen vuoksi.

Ammatiltaan Kivelä on lastentarhaopettaja. Kun hän päätti, ettei halua mennä välilevynpullistumiensa vuoksi riskialttiiseen leikkaukseen, hänen piti myös lopettaa oma päiväkotiyrityksensä.

– Minulle avun pyytäminen on ollut tosi kova pala. Elämäni on kuitenkin ollut hyvää ja turvallista, ja kun se vietiin, oli äärimmäisen pelottava kokemus pudota tyhjän päälle, Kivelä kertoo.

– Omalla tavallaan vähävaraisuus on opettanut paljon kaunista elämän tärkeimmistä asioista, joita olen ehkä pitänyt itsestäänselvyyksinä. Nyt osaan arvostaa enemmän asioita, jotka elämässäni ovat hyvin.

Kivelä ei ole missään vaiheessa halunnut luovuttaa. Hän on valmistunut uuteen ammattiin, ja pahimmista talouskriiseistäkin on jo päästy yli.

– Vaikka elämä on haastanutkin, siitä pääsee eteenpäin. Siihen on tarvittu kuitenkin uskoa itseensä ja avun pyytämisen taitoa.

Hope ry:n Toivepuu-keräys on käynnissä 16.11.–13.12.2020 Sokoksella, S-market Viialassa, S-market Valkeakoskella sekä seuraavissa Prismoissa: Kaleva, Koivistonkylä, Linnainmaa, Lielahti, Ideapark, Nokia ja Kangasala. Toimipaikoista löydät Toivepuun, johon on ripustettu Hopen asiakasperheiden lasten joululahjatoiveita. Voit osallistua keräykseen ostamalla valitsemasi lahjan ja viemällä sen tämän jälkeen paketoimattomana toimipaikan infoon (pl. Sokos, jossa palautuspiste sijaitsee 2. kerroksessa). Tule mukaan luomaan toivoa ja joulun iloa!