Hihna247 ensi kertaa Tampereella! Kummeli-kaksikko selostaa Prisman kassahihnan tapahtumia juhannusaattona


17.6.2019

Sadat tuhannet suomalaiset seuraavat tänä vuonna tamperelaisten juhannusostoksia, kun Suomen suosituin Facebook-livelähetys Hihna247 näyttää juhannusaaton lähetyksen Tampereelta Kalevan Prismasta. Tänä vuonna Hihna247 saa ensimmäistä kertaa historiassaan liveselostuksen, jota voi seurata myös paikan päällä Kalevan Prismassa.

Ensimmäiset vihdat tai vastat, grillausvälineet sekä mustamakkarat ja muut paikalliset herkut lipuvat kaikkien nähtäville Prisman Facebook-sivulla juhannusaattona kello 16-24.

Hihna-ilmiö sai alkunsa juhannuksena 2017, jolloin livelähetys keräsi Facebookissa yli miljoona katselua. Kaikki neljä aikaisempaa Hihna247-lähetystä on kuvattu Helsingissä, nyt vuorossa on Suomen Tampere. Hihnan suora lähetys kuvataan Kalevan Prisman kassalla numero 12.

– Hihna247:n ympärille on syntynyt sitoutunut hihnaheimo, joka varmasti pyhittää juhannuksensa jälleen kerran hihnan katsomiseen ja kommentointiin. Koska lähetys tehdään nyt Tampereelta, kerääntyy hihnaa katsomaan todennäköisesti myös aivan uusia katsojia muun muassa Kummeli-selostuksen innostamana, kaikkia Hihna247-lähetyksiä toteuttamassa ollut Juha-Matti Levo S-ryhmän vähittäiskaupan viestinnästä kertoo.

Myös Kalevan Prisman henkilökunnalle ja asiakkaille on luvassa erilainen juhannus. 

– Kyllä me odotamme aatoksi hulinaa, onhan kyseessä ilmiö, joka saapuu nyt ensimmäistä kertaa Tampereelle. Yleensä asiakasvirta hiljenee aattoillan edetessä, mutta tänä juhannuksena meillä on todennäköisesti juhannusjuhlan tuntua koko illan puoleen yöhön saakka, toimialajohtaja Ville Jylhä Pirkanmaan Osuuskaupasta fiilistelee.

Nyt tulee Hihna-fanien toivoma liveselostus – nähdäänkö Tonnin seteli -ilme?

Kuvauspaikan lisäksi uutta on Hihna-fanien jo pitkään toivoma liveselostus. Tamperelaisten juhannusostoksia kommentoivat huipputoimittaja Mika Lilja sekä kaikkien hihnojen erikoisasiantuntija Pauli Kymäläinen Tampereen yliopistosta.

Prisman hihna-ilmiöstä inspiroituneiden hahmojen taustalla ovat tamperelaisen huumorin ikoniset tähdet Timo Kahilainen ja Heikki Silvennoinen. Hihna-kansan odotukset ovat korkealla: nähdäänkö liveselostuksessa legendaarinen tonnin seteli -ilme?

Luvassa on kaksi puolen tunnin selostusspurttia, ensimmäinen kello 20 ja toinen kello 21.

– Kun kerran Tampereella ollaan, niin pitäähän Hihna247:n myös kuulostaa tamperelaiselta. Selostajakaksikon viiltävää analyysia voi seurata myös livenä Kalevan Prismassa, sillä selostuskoppi on aivan kuvattavan kassahihnan läheisyydessä. Ja selostus on tietenkin kuultavissa myös Facebook-lähetyksessä, kunhan laittaa äänet päälle, Ville Jylhä vinkkaa.

Hihna247-lähetystä voi seurata Prisman Facebook-sivulla juhannusaattona kello 16–24: https://fi-fi.facebook.com/prisma.fi/. Katsojat voivat osallistua keskusteluun Prisman Facebookissa sekä Twitterissä aihetunnisteella #hihna247