Hervantalaisten uudistuneelta kotinurkalta täydelliset eväät kesään


19.7.2021

Mehukone, kahvikone, runsas paistopiste ja lämmin keitto – nämä eväät ilahduttavat hervantalaisia niin kesän piknikillä kuin kiireisten työpäivien lomassakin. Keväällä Hervannan Saleen tehty remontti toi mukanaan avarammat tilat ja paremmin alueen asiakkaita palvelevan valikoiman.

Helmi–maaliskuussa Hervannan Salessa myllersi. Tutut tuotteet saattoivat vaihtaa paikkaa yhdessä yössä, kun myymälää remontoitiin uuteen uskoon. Vaikka isoimmat työt pyrittiin ajoittamaan ilta- ja yöaikaan, asiakkaat kokivat myös hämmennyksen hetkiä.

– Joka vuoron alussa tein kierroksen myymälässä ja katsoin, missä mitäkin on. Niin pystyin paremmin opastamaan asiakkaita, jotka olivat toki vähän ihmeissään muuttuvien hyllypaikkojen kanssa. Hienosti he ymmärsivät tilannetta, kun luvassa oli uutta ja parempaa vanhan tilalle, muistelee Hervannan Salen myyjä Monna Keinänen (kuvassa vas.).

Heviosasto ihastuttaa tuoreudellaan ja avaruudellaan

– Näkyvimpiä muutoksia on ollut hedelmä- ja vihannesosaston uudistuminen. Uudella heviosastolla tuotteet ovat houkuttelevasti esillä, ja niitä menee tosi paljon joka päivä. Olemme saaneet kovasti kiitosta asiakkailta tuotteiden hyvästä laadusta ja saatavuudesta, Monna sanoo.

Heviosaston aiempaa matalammat kalusteet tuovat paljon avaruutta myymälään. Kapeissa hyllyväleissä tilantuntua on luotu tarkkaan harkitulla kalusteiden ja tuotteiden sijoittelulla sekä valaistuksella.

– Kauppa tuntuu suuremmalta kuin ennen, vaikka neliömäärä ei olekaan kasvanut. Asiakkaat kehuvat myös myymälän uusia värejä, kertoo Monnan työkaveri, myyjä Susanna Kuivasaari (kuvassa oik.).

Hyvä perusvalikoima täydentyylähituotteilla ja asiakastoiveilla

Kaikilla ei ole halua tai mahdollisuutta lähteä kauemmas isoon kauppaan. Siksi on tärkeää, että lähikaupasta saa kaikki arjen perustuotteet ja vähän niitä erikoisempiakin. Uudistuneesta valikoimasta löytyy esimerkiksi lähituottajien tuotteita erityisesti juoma- ja leipähyllyiltä.

– Olemme tuoneet mahdollisuuksien mukaan useampia vaihtoehtoja tutuille tuotteille. Saamme runsaasti asiakastoiveita, ja niitä myös toteutetaan paljon. Asiakkaan toivetuotteen tunnistaa hintalapun vieressä olevasta merkinnästä, Monna kertoo.

Uusi Sale yllättää asiakkaat monilla sellaisilla tuotteilla ja palveluilla, joille lähikaupoissa ei yleensä ole tilaa. Kaupan sisäänkäynnin tienoilta löytyvät kahvi- ja mehukoneet, ja paistopisteeseen on tullut lisää herkkuja.

– Myös päivän keitto on ollut todella pidetty ja tullut tarpeeseen. Keväällä kun ravintolat ovat olleet kiinni, kotona töitä tekevät etätyöläiset ja alueella muuten töissä käyvät ovat saaneet meiltä lämmintä ruokaa mukaan, Susanna sanoo.

Myymälä uudistui, mutta lähikaupan lämmin henki säilyi

Hervannan Salessa iloinen tervehdys on taattu. Myyjien kanssa voi rupatella kuulumiset ja tarvittaessa heiltä saa apua vaikkapa ostosten pakkaamiseen. Mukavassa ilmapiirissä tuntee ujompikin asiakas olonsa tervetulleeksi, kuten Susanna pääsi keväällä todistamaan.

– Meillä on käynyt vakioasiakkaana pikkupoika, joka oli ennen erittäin ujo. Kun keväällä viikoittain morjestin häntä ja vaihdoin kuulumisia, hän alkoi tulla kuorestaan. Sen jälkeen hän on kovasti kysellyt kotona, milloin mennään taas kauppaan ja onko siellä se ihana kaupan täti. Siitä tuli olo, että olen juuri oikeassa paikassa töissä, Susanna hymyilee.

 

Syksyyn mennessä uudistuvat myös:

Sale Amuri

Sale Metsäkylä

Sale Haukiluoma

Sale Suuppa

Sale Härmälänranta

Sale Järvensivu

Sale Hatanpää

Sale Valkeakoski

Sale Kämmenniemi