Haminan paisti


11.9.2019

700 g karjalanpaistilihaa

1 pkt pekonia

1 iso sipuli

1 yksikyntinen valkosipuli

1 lihaliemikuutio  

½ tl mustapippuria  

1 rkl hunajaa  

3–6 dl vettä (niin paljon että lihat peittyvät vuoassa)  

4 dl kuohukermaa  

voita paistamiseen

suolaa maun mukaan  

 

Ota lihat huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Lämmitä uuni 175–200 asteeseen. Paista lihat ja pekoni voissa padassa. Murenna lihaliemet joukkoon, lisää vesi, mustapippuri ja paloiteltu sipuli.

Hauduta uunissa kaksi tuntia. Varmista välillä että nestettä on riittävästi, jotta lihat eivät kuivu. 

Kun lihat ovat mureita ja neste haihtunut vuoasta, lisää joukkoon kerma ja hunaja. Hauduta uunissa vielä noin yksi tunti. Nauti keitettyjen perunoiden kera.