Halloweenin hämähäkkikeksit


21.10.2018

Keksit:
125 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
0,5 tl suolaa
1 tl soodaa
3 dl rouhittua suklaata

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Yhdistä vehnäjauhot, leseet, suola ja sooda. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokerit kermaisen pehmeäksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi uunipellille ruokalusikan kokoisia kekoja, jätä leviämisvaraa.  Paista n. 10-12 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Anna keksien jäähtyä

Lisäksi:
50 g valkosuklaata
20 g maito- tai tummaa suklaata
suklaapalleroita esim. irtokarkkeja.

Tee hämähäkin silmät. Sulata varovasti valkosuklaa mikrossa, laita hieman jäähtynyt sula suklaa pieneen pakastuspussiin ja tee kulmaan pieni reikä. Pursota valkosuklaasta leivinpaperin päälle pieniä pyörylöitä hämähäkin silmiksi. Sulata sitten tummasuklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Laita suklaa pieneen pussiin ja tee äsken pursotettuihin valkosuklaapyörylöihin pieni piste tummalla suklaalla. Anna kovettua.

Tee kekseihin sulalla suklaalla hämähäkin jalat. Pursota keksin keskelle pieni keko suklaata ja aseta keon päälle suklaakarkki. Kiinnitä silmät suklaalla karkkiin.