Grillattu halloumi tekee salaatista ruokaisamman


27.3.2015

Pyysimme Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan kehutyspäällikkö Harri Harjulaa kehittelemään pääsiäiseen ja kevääseen sopivan ruokaisan salaatin. Alla Harrin ohje herkullisen halloumi-couscous -salaatin valmistamiseksi.

Grillattu halloumi-couscous -salaatti

6 hengelle

80g couscousia

250g halloumi-juustoa

1 puntti rucolaa

1 pieni puntti tuoretta minttua

1 puntti persiljaa

4 kevätsipulia

3 kypsää tomaattia

2 sitruunaa

3 rkl pinjansiemeniä

Extra Virgin -oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Hunaja-viinietikkakastike:

2 rkl hunajaa

2 rkl valkoista balsamico-etikkaa

2 rkl Extra Virgin -oliiviöljyä

1 rkl Dijon-sinappia

suolaa ja mustapippuria

Paisto-ohje halloumille ja pinjansiemenille

Leikkaa halloumi noin sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Esilämmitä grilli tai grillipannu kuumaksi ja paahda viipaleita noin 1-2 min per puoli, kunnes juustossa on kauniit grillausraidat. Esilämmitä teflon-pinnoitteinen paistinpannu pinjansiemeniä varten. Paahda siemeniä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes siemenet ovat kullanruskeita.

Salaatti ja kastike

Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaisesti ja jäähdytä. Hienonna tuore minttu, persilja ja kevätsipuli. Säästä hieman minttua koristeeksi. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita couscous, pinjansiemenet, hienonnetut yrtit ja pilkotut tomaatit tasaisesti keskenään. Mausta sitruunan mehulla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla. Valmista hunaja-viinietikkakastike sekoittamalla kaikki kastikkeen raaka-aineet voimakkaasti vatkaten keskenään.

Tarjoilu

Asettele couscous-salaatti lautasen keskelle. Mausta rucola valmistamallasi kastikkeella ja asettele rucola couscous-salaatin päälle. Asettele grillattu halloumi rucolan päälle. Koristele annos mintun lehdillä ja hunaja-viinietikkakastikkeella. Nauti hyvässä seurassa.