Glögikinuski


25.11.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

2 dl sokeria

1 dl punaista glögitiivistettä

2 dl kuohukermaa

1 kanelitanko

2–3 tähtianista

ripaus suolaa ja nokare voita

(punaista elintarvikeväriä)

 

Laita sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoittamatta keskilämmöllä, kunnes väri on tumman kullanruskea. Nosta kattila levyltä ja lisää varoen glögitiiviste ja kerma, sillä neste kuohahtaa kuumassa sokerissa. Lisää vielä kanelitanko ja tähtianikset ja anna kinuskin kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia. 

 

Lisää kastikkeeseen ripaus suolaa ja nokare voita. Kastikkeen punaista väriä voi halutessaan korostaa elintarvikevärillä. Tarjoile riisivanukkaan tai jäätelön kera.