Funzilta ja S-ryhmältä mobiili hygieniapassiopiskeluympäristö maahanmuuttajille


17.11.2016

Mobiilioppimispalvelu Funzi ja S-ryhmä ovat julkaisseet yhteistyössä mobiilin hygieniapassikoulutuksen, jonka avulla muun muassa maahanmuuttajat voivat opiskella hygieniapassikoetta varten ja kerrata taitojaan. Koulutus on tarjolla englanniksi ja suomeksi ja se on kaikkien halukkaiden käytössä verkossa.

”Haluamme osaltamme tukea maahanmuuttajien työllistymistä ja tarjota www.funzi.mobi-oppimispalvelun kautta mahdollisuuden muun muassa maahanmuuttajille opiskella hygieniapassiopinnot ilmaiseksi”, S-ryhmän työmarkkinajohtaja Nina Meincke toteaa.

Hygieniapassia varten opiskeltava sisältö on muunnettu Funzin mobiilipedagogiikan avulla kännykälle sopivaan muotoon ja se toimitetaan loppukäyttäjälle optimaalisen kokoisina pieninä päivittäisinä annoksina.

Suomessa hygieniapassi tarvitaan esimerkiksi ravintola- ja kaupan alalla, kun työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Funzin sovelluksen kautta kaikki halukkaat voivat opiskella erillistä koetta varten ja kerrata taitojaan. Koulutuksen sisältö on toteutettu yhteistyössä Osaamistehdas.fi:n kanssa, joka järjestää myös erillisiä koulutuksia eri puolilla Suomea. Tietoa kursseista löytyy osoitteesta osaamistehdas.fi.

Funzi on aiemmin lanseerannut About Finland -tietopalvelun, joka antaa maahanmuuttajille ja etenkin turvapaikanhakijoille tietoa, joka edistää heidän sopeutumistaan suomalaiseen yhteiskuntaan. About Finland on saatavilla englanniksi, arabiaksi ja somaliksi.

”Funzin palvelu maahanmuuttajille keskittyy ajantasaiseen informaatioon ja opiskelijan ammatillisten valmiuksien parantamiseen”, kommentoi Funzin toimitusjohtaja Tero Salonen

”Hygieniapassiopinnot ovat tästä erinomainen esimerkki ja näin ollen mahtava lisä Funzin kurssivalikoimaan.”

Funzi on suomalainen edelläkävijäyritys, jonka tarkoituksena on tuoda ilmainen koulutus kaikkien saataville. Funzi keskittyy ihmisten elinkeinoon ja terveyteen liittyviin aiheisiin: nykyisin kursseja on mm. yrittäjyydestä ja työnhausta, jotka ovat saatavilla maailmanlaajuisesti minkä tahansa verkkoyhteyden omaavan laitteen kautta osoitteessa www.funzi.mobi. Palvelu mullistaa oppimista toimittamalla mobiiliin suunniteltua sisältöä ihmisille, jotka janoavat uutta tietoa ja taitoja.

 

Lisätietoja:

Funzi
Toimitusjohtaja Tero Salonen, tero@funzi.fi,  +358 40 506 2440

www.funzi.fi

Facebook: www.facebook.com/funzi.fi

 

S-ryhmä

Työmarkkinajohtaja Nina Meincke, nina.meincke@sok.fi,  p. 010 76 80301

www.s-kanava.fi