Erityistä tukea tarvitsevat tuovat virtaa työyhteisöön


18.4.2019

Erityistä tukea tarvitsevien aurinkoinen hymy ja tinkimätön työmotivaatio rikastuttavat työyhteisöä ja näkyvät asiakkaille saakka.

Ostoskorien kuljetus, henkareiden kerääminen, hyllyjen täyttäminen. Pirkanmaan Osuuskaupassa on palkattu erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä hoitamaan tärkeitä arjen tehtäviä, jotta toiminta pyörii normaalisti ja asiakkaiden on hyvä asioida kaupassa.

– Me haluamme saattaa työn ja tekijän yhteen. Erityistä tukea tarvitsevien on hankalassa taloustilanteessa ollut tavallistakin vaikeampi työllistyä. Lisäksi perinteiset rekrytointitilaisuudet ovat heille haastavia. Siksi olemme halunneet kehittää heille oman rekrytointimallin, jossa he voivat tuoda osaamistaan ja persoonaansa esiin, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan viestinnän asiantuntija Viivi Pärssinen.

Pärssisen lisäksi erityistä tukea tarvitsevien työllistymishankkeessa ovat mukana perehdyttäjä Minna Korpela sekä työhyvinvointipäällikkö Jaana Salo. He ovat saaneet todistaa, miten erityistä tukea tarvitsevat rikastuttavat työyhteisöä ja kaupan ilmapiiriä.

– Erityistä tukea tarvitsevat tuovat positiivista virtaa työpaikalle ja yhteisöllisyys kasvaa. Yksi moikkaa kaikkia asiakkaita, toinen rupattelee iloisesti. Vaikka asiakastilanteet saattavat jännittää, ne onnistuvat usein hienosti. Tästä on tullut kiitosta asiakkailta ja kollegoiltakin, Korpela ja Salo kehaisevat.

”Parasta työssäni on asiakkaiden kohtaaminen ” – Jutta Sormunen, myyjä

Jutta Sormunen (kuvassa oik.) pitää asiakaspalvelusta. – Näytän tuotteiden paikkoja. Välillä tulee vaikeitakin kysymyksiä. Parhaani mukaan yritän ja kysyn muilta apua tarvittaessa. Perehdyttäjä Minna Korpela (vas.) käy aina välillä kyselemässä kuulumisia.

Vuonna 2018 Pirkanmaan Osuuskauppa työllisti 14 erityistä tukea tarvitsevaa määräaikaisiin työsuhteisiin. Heistä neljä työllistyi jatkoon.
Erityistä tukea tarvitsevia on töissä meillä tänäkin kesänä Tutustu ja tienaa -harjoittelussa ja kesätöissä.