Erityistä tukea tarvitsevat tuovat virtaa työyhteisöön


12.7.2019

Vuonna 2017 starttasimme projektin, jossa työllistämme entistä enemmän erityistä tukea tarvitsevia. Hyvä kokemus ja loistavat persoonat antoivat lisäpontta projektin jatkamista varten.

Yhteistyökumppaneinamme ovat Kehitysvammaisten tuki ry, Näsinkulman klubitalo ja PAEK (Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus). Ensimmäinen haaste erityistä tukea tarvitsevan työllistymiselle on rekrytoinnissa.

– Räätälöimme hakijalle oman haastattelun. Tukena jännittävässä ja haastavassa tilanteessa voi olla äiti tai isä, työvalmentaja, opettaja tai muu tukihenkilö, projektityöntekijä ja perehdyttäjä. Tavoitteenamme on pidempien työllistämispolkujen luominen niin että työ ja tekijä kohtaavat Minna Korpela avaa.

– Nyt erityistä tukea tarvitsevia työllistyy pitkin vuotta ympäri Pirkanmaata, hän iloitsee.

Jutta Sormunen sai pestin joulukauppaan 2017 ja sen jälkeen jatkoa Prisma Koivistonkylässä.

– Parasta työssäni on asiakkaiden kohtaaminen. Näytän tuotteiden paikkoja. Välillä tulee vaikeitakin kysymyksiä. Parhaani mukaan yritän ja kysyn apua tarvittaessa, Jutta kertoo.

Toinen pidemmällä työllistämispolulla olevista on Nokian Prismassa työskentelevä Santeri Verlinna. Tämä nuori mies on hurmannut sekä henkilökunnan että asiakkaat hyvällä asenteellaan.

– Rakastan työtäni. Tiistain ja keskiviikon jälkeen toivon, että olisi vielä kolmaskin työpäivä. Olen löytänyt oman paikkani täältä, Santeri iloitsee.

Tiesitkö?

Vuonna 2018 Pirkanmaan Osuuskaupalla työllistyi 14 erityistä tukea tarvitsevaa määräaikaisiin työsuhteisiin ja heistä neljä jatkotyöllistyi. Erityistä tukea tarvitsevia on töissä tänäkin kesänä.