Erityisiä työntekijöitä palkattu joulukauppaan


6.11.2017

Erityistä tukea tarvitsevat työntekijät tulevat avuksi joulukauppaan Pirkanmaan Osuuskaupan eri toimipaikkoihin. Nämä yksitoista reipasta työntekijää ovat saaneet kiinnostuksenkohteidensa mukaiset työpaikat 6.11. – 31.12.

– Saimme paljon huolella tehtyjä, taitavia hakemuksia. Niistä huokui innostus ja ilo työn tekemiseen, Pirkanmaan Osuuskaupan työhyvinvointipäällikkö Jaana Salo kertoo. Osuuskaupassa työskentelee tälläkin hetkellä vakituisissa työsuhteissa erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä, mutta työskentelymahdollisuus haluttiin tarjota entistä useammalle.

Rekrytoinnissa olivat apuna Kehitysvammaisten Tuki ry, Näsinkulman klubitalo ja PAEK (Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus). – Heidän apunsa ja asiantuntemuksensa oli korvaamatonta. Yhteistyöllä saatiin valinnat tehtyä, Jaana jatkaa.

Oma henkilökunta perehdyttää

Omien ammattitaitoisten osuuskauppalaisten keskuudesta rekrytoimme erityistä tukea tarvitseville viisi perehdyttäjää. He auttavat uudet työntekijät alkuun ja ovat tukena koko työjakson ajan.

Yksi perehdyttäjistä on Prisma Koivistonkylän apulaispalvelupäällikkö Minna Korpela, joka toimii myös perehdyttäjien ohjaajana (kuvassa oikealla). – Tämä tehtävä natsasi heti. Pääsen käyttämään omaa osaamistani monipuolisesti. Olen koulutukseltani sosionomi ja erikoistunut lastensuojeluun, hän kertoo. 

Perehdyttäjät ovat itse yhdessä suunnitelleet tulevaa. Kukin on miettinyt, miten juuri hänen perehdytettävänsä aloittaa ensimmäisenä päivänä, miten työskentely uudessa ympäristössä sujuu ja niin edelleen.

Perehdyttäjät kiteyttivät työllistämisprojektin yhteen sanaan

sydänteot – Katri Sinisalo (kuvassa vas. edessä)
avoimuus – Taija Ruotsi
yhdenvertaisuus  – Minna Korpela
mahdollisuus – Tarja Kallonen (vas. takana)
ymmärtäväisyys – Viivi Pirttiniemi

Ollaan mukana suurella sydämellä

Kaikkien mukana olevien innostus ja sitoutuminen on ollut ihailtavaa. – Ei tarvitse kenenkään miettiä, miksi tulen aamulla töihin, yrityskuvavastaava Viivi Pärssinen kertoo. –Tämä on ollut jo nyt niin inspiroivaa, vaikka vasta päästään itse asiaan, kun uudet työntekijämme aloittavat, Jaana ja Viivi summaavat ja suunnittelevat jo ensi vuotta.