Elämän parhaat asiat löytyvät läheltä


11.2.2021

Ehkä työmatkasi kulkee läheisen leipomon ohi ja tunnet tuoreen rievän tuoksun joka aamu. Kenties olet miettinyt, millaista makkaraa naapurikylän jalostamosta löytyisi kesän grillihiilille. Vai bongasitko lähikauppasi pottulaarin kyljestä tutun tilan nimen?

Lähiruoka näkyy ja kuuluu yhä useamman ihmisen arjessa, eikä ihme. Onhan se hämmästyttävän monella tapaa vastuullinen valinta. Lähiruoka on puhdasta ja aitoa ruokaa, josta tietää, mistä se on peräisin. Se ei matkaa maailmalla, vaan päätyy lyhintä reittiä tuoreena pöytään. Lähiruoka tuo hyvinvointia paitsi kuluttajille myös tuottajille, ympäristölle ja koko asuinseudulle.

Paikalliset tuotteet ovat ruokakauppojemme tuotevalikoiman kulmakivi. Meillä on jo yli sata paikallista tavarantoimittajaa ja tuhat paikallista tuotetta aina limpusta lihaan ja kurkusta kombuchaan. Valikoimasta löytyy arjen perustuotteita ja virkistäviä yllätyksiä jokaiseen pirkanmaalaiseen ruokapöytään.

Koska olemme asiakkaidemme omistama, me Pirkanmaan Osuuskaupalla kehitämme palveluita, valikoimaa ja etuja teidän asiakasomistajien toiveita ja tarpeita kuunnellen. Yksi tärkeä viestikanava on osuuskauppavaalit, joissa asiakasomistajat valitsevat joka neljäs vuosi edustajiston äänitorvekseen Pirkanmaan Osuuskaupan hallitukselle.

Enemmän lähiruokaa kauppojen valikoimiin. Tämä on viesti myös Osuuskaupan tuoreelta edustajistolta. Kevään 2020 osuuskauppavaaleissa jokainen ehdokas sai kertoa vaalikoneessa oman #paikallistoiveensa, jota he valituksi tullessaan haluaisivat edistää. Näistä noin 500 #paikallistoiveesta ehdottomaksi ykköseksi nousi lähiruoan määrän lisääminen valikoimassa. Peräti 94 ehdokasta piti sitä tärkeimpänä kehityskohtana.

Valtaosa #paikallistoiveista on edennyt jo käytäntöön asti, ja vuonna 2020 teimme töitä entistäkin runsaamman lähiruokavalikoiman eteen. Lokakuussa saimme lähiruoan ilosanoman sanansaattajan, kun Elina Kaukonen aloitti Pirkanmaan Osuuskaupan lähiruokalähettiläänä. Hänen missionaan on tuoda vuoden aikana sata uutta lähiruokatuotetta kauppoihimme.

Nautitaan lähiruoasta – se on herkullinen hyvinvointiteko.

 

Jenni Keskinen
Kentän tuen päälikkö
Pirkanmaan Osuuskauppa

Artikkeli on julkaistu alun perin pääkirjoituksena helmikuun Yhteishyvä-lehden Omassa kaupassa -liitteessä.