Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kilpi luovutettiin Sokos Herkulle


5.12.2012

Suomen Rôtisseurs-järjestön Puhemiesneuvosto päätti myöntää Tampereen Sokos Herkulle arvostetun Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kilven. Sokos Herkku on Tampereen kolmas myymälä, jolla on Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjien Veljeskunnan kilpi.

Kilven luovuttivat Suomen Paistinkääntäjät ry – Chaîne des Rôtisseurs Finlanden Echanson ja Puhemiesneuvoston jäsen Loretta Pietilä sekä Tampereen aluevouti Ilkka Säteri. Sokos Herkun puolesta kilven vastaanottivat Maître Rôtisseur Timo Pitkäranta ja Chef Rôtisseur Tytti Saxman.

Uudistunut Sokos Herkku palvelee monipuolisella valikoimallaan herkuttelijoita niin arjessa kuin juhlassa. Liha- ja kalamestarimme valmistavat upeita valmiiksi maustettuja paisteja sekä fileitä helpottaakseen kattauksen onnistumista. Juhlavat ja herkulliset pateet, valmiit kastikkeet sekä monipuolinen salaattivalikoima mahdollistavat asiakkaiden toiveiden mukaisen arki- ja juhlakattauksen.

Tule tutustumaan ja löydä entistä herkullisemmasta Herkusta ruoat teidän perheenne makuun!

Lisätietoja: Maître Rôtisseur Timo Pitkäranta, puh. 010 7670925


Tietoa kriteereistä ja Chaîne des Rôtisseurs -järjestöstä

Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kilven myöntämisen perusteina ovat mm. seuraavat seikat:
– Kilpi on ennen kaikkea merkki laadusta sekä palvelun ja ruokatuotteiden korkeasta tasosta.
– Laadun tason tulee pysyä jatkuvasti korkeana.
– Kilpi luovutetaan vain yhtä nimettyä  myymälää tai sen osaa varten.
– Kilpimyymälän palvelun tulee olla osaavaa ja ammattitaitoista.
– Tuotevalikoiman tulee olla monipuolinen kaikkien myytävänä olevien tuoteryhmien osalta.
– Myymälässä tulee vallita puhtaus ja erinomainen hygieniataso.
– Myymälässä tulee olla yksilöllisyyttä esim. lähituotteita tai harvinaislaatuisia tuotteita/ raaka-aineita.
– Myymälässä tulee olla vähintään kaksi järjestön ammattiarvon omaavaa jäsentä ja toisen näistä jäsenistä on oltava arvoltaan Maître Rôtisseur.
– Kilpi voidaan myöntää vain elintarvikealalla toimiville yrityksille.

Tampereella on nyt kolme myymälää, joilla on Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjien Veljeskunnan kilpi. Näiden kolmen myymälän, Sokos Herkun, Stockmann Herkun ja Kalaherkut à la Nygrénin lisäksi Tampereen voutikunnan alueella toimii kolmetoista kilpiravintolaa.

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen järjestö, joka toimii noin sadassa eri maassa. Se perustettiin Ranskassa ensimmäisen kerran jo vuonna 1248 ja sotien jälkeen uudelleen vuonna 1950. Järjestön ydin on gastronomiassa, ruokakulttuurin ja ruokailutapojen vaalimisessa sekä kansallisen keittiön kunnioittamisessa ja kehittämisessä. 

Tapahtumiin kuuluvat mm. erilaiset teemaillalliset, ruoanvalmistuskurssit, tuottajavierailut, nuorten kokkien ja sommelier´ien kilpailut. Järjestön tavoitteena on saattaa yhteen gastronomiasta kiinnostuneet harrastajat ja ammattilaiset. Suomessa on kaikkiaan kymmenen voutikuntaa ja jäseniä noin 1700. Tampereen voutikunta on Suomen toiseksi suurin, jäseniä on noin 260.

Enemmän tietoa löytyy osoitteesta www.rotisseurs.fi