Best Buddies on vapaaehtoista kaveritoimintaa


7.11.2013

Pirkanmaan Osuuskauppa tarjosi herkut Best Buddies -leffailtaan

Best Buddies on vapaaehtoista kaveritoimintaa kehitysvammaisille ja vammattomille nuorille. Toiminta yhdistää kehitysvammaisen ja vammattoman ihmisen tasavertaiseen kaveruuteen. Sekä kehitysvammainen että vammaton nuori on mukana toiminnassa vapaaehtoisena. Lisäksi toiminta sisältää kaikille avoimia ryhmätapaamisia, joissa nuoret voivat tutustua toisiinsa.

Tampereen seudun Best Buddies -kaveritoiminnassa järjestettiin lokakuussa leffailta. Tapahtumassa katsottiin yhdessä dokumenttielokuva Kovasikajuttu, joka kertoo punkbändistä nimeltä Pertti Kurikan Nimipäivät. Tapahtuman kruunasivat Pirkanmaan Osuuskaupan lahjoituksella hankitut mahtavat leffaherkut. Paikalle saapui lähes 30 ihmistä nauttimaan ennakkoluulottomasta meiningistä.

Yksi paikalle saapuneista kaveripareista oli Minttu Saloranta (kuvassa silmälasipäinen) ja Maiju Konttinen. He olivat käyneet aikaisemmin yhdessä Pertti Kurikan Nimipäivien keikalla, joten elokuva kiinnosti heitä kovasti ja he odottivat sen olevan vauhdikas. Kumpikaan nuorista naisista ei kuitenkaan nimennyt Pertti Kurikan Nimipäiviä lempibändikseen. Minttu kertoi tykkäävänsä Cheekistä, kun taas Maiju kuuntelee musiikkia soul-tyylisestä aina Samuli Edelmanniin. Minttua ja Maijua yhdistääkin kiinnostus musiikkia ja kulttuuria kohtaan, joten sopivia puheenaiheita tai yhteistä tekemistä ei ole ollut vaikea keksiä.

Myös toinen kaveripari, Mirka Järvelä (kuvassa punainen paita) ja Sanna Mähönen, tykkäsi illan elokuvasta ja meiningistä. Mirkan mukaan Best Buddies -ryhmätapaamisten antina on aina myös se, että siellä kaikki ihmiset juttelevat toisilleen. Best Buddies -porukassa ei kenenkään tarvitse olla yksin!