Ässäkenttä avattiin Sastamalaan


4.9.2014

Avajaisista ei vauhtia puuttunut


Sastamalan Marttilan koulun uusi monitoimikenttä vihittiin käyttöön 3.9.2014. Avajaisissa puhuivat S-market Sastamalan marketpäällikkö Tarja Simonen, Palloliiton Tampereen piirin nuoriso- ja seuratoimintapäällikkö Mikko Tulonen, Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ja koulunjohtaja Mirka Järvinen.

Puheiden jälkeen paljastetettiin kentän nimiäänestyksen tulos. Oppilaat nimesivät uuden Ässäkentän Martwall Areenaksi. Oppilaat olivat myös itse laatineet kentälle hienot käyttösäännöt. Yhdessä sovittiin mm. siitä, että otetaan kaikki mukaan peliin ja pienemmille annetaan tilaa pelata.


Juhlallisuuksien jälkeen päästiin itse asiaan. Koululaiset pelasivat aikuisten joukkuetta vastaan voittaen jännän matsin.

Kaupunginjohtaja kellotti peliaikaa. Konkareiden taidot olivat hieman ruosteeessa ja voitto tuli koulun joukkueelle.


 

 

 

Tämän jälkeen koulun joukkueet ottivat mittaa toisistaan hyvässä hengessä.

Lopuksi nautittiin vielä mehu- ja kahvitarjoilusta. S-market Sastamalan Tarja jututti samalla oppilaita, jotka saivat uudesta kentästä kertovan hienon rintamerkin.

Ässäkentät kannustavat lapsia ja nuoria liikkumaan

Pirkanmaan Osuuskaupan vastuullisuusyhteistyössä paikalliset lapset ja nuoret ovat erityisen tärkeä kohderyhmä.
– Ässäkenttä tarjoaa lapsille ilmaisen ja monipuolisen liikuntamahdollisuuden sekä liikunta- ja välitunneilla että vapaa-ajalla. Liikuntaharrastukset auttavat jaksamaan ja opettavat yhteispeliin, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo monitoimikentän mahdollisuuksista.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen eri keinoin onkin S-ryhmän ja Palloliiton yhteistyön keskeinen tavoite.
– Aiemmin valmistuneiden kenttien käyttökokemukset ovat olleet hyvin positiivisia ja kentät ovat lisänneet koululaisten liikunta-aktiivisuutta. Tytöt ja pojat käyttävät kenttää tasapuolisesti. Monitoimikentät palvelevat koulupäivän ulkopuolella loistavasti myös lähialueen asukkaita, urheiluseuroja ja päiväkoteja, Palloliiton piirijohtaja Jarmo Tuomiranta lisää.

Tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Sastamalan Ässäkenttä on Pirkanmaan Osuuskaupan toimialueen seitsemäs Ässäkenttä. Valtakunnallisesti kenttiä on nyt 32.
– Kenttää käyttävät Marttilan koulun oppilaiden lisäksi kahden päiväkodin lapset ja lukiolaiset. Oppilaat odottavat innolla luokkansa omaa vuoroa ja välitunneilla kenttää ovat käyttäneet nekin lapset, jotka eivät muuten innostu liikunnasta, Marttilan koulun koulunjohtaja Mirka Järvinen kertoo.