Asiakkaamme näppäilivät 101 078 € Taysin lasten ja nuorten sairaalalle


25.9.2017

Pirkanmaan Osuuskauppa haastoi asiakkaitaan mukaan tekemään hyvää Näppäile hyvää -kesäkiertueen aikana. Asiakkailla oli mahdollisuus kokeilla maksutta reaktioseinää ja kerryttää samalla lahjoituspottia. Yksi painallus toi yhden euron. Kiertue starttasi toukokuussa ja 27 tapahtumasta viimeiset järjestettiin elokuussa. 100 000 euron raja rikottiin viimeisessä tapahtumassa ja lahjoituspottiin kertyi yhteensä 101 078 euroa, joka lahjoitetaan Taysin tukisäätiölle 25.9.

– Kantavana teemana kesäkiertueella oli yhdessä hyvän tekeminen ja siinä todella onnistuttiin. Hienoa, että niin moni asiakkaamme lähti mukaan. Uusi lasten ja nuorten sairaala valmistuu todella tarpeeseen ja koskettaa meitä kaikkia varmasti jollain tapaa, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo.

Lahjoitus käytetään laitehälytysjärjestelmän hankintaan

Lahjoituksella hankitaan laitehälytysjärjestelmä, joka lisää potilasturvallisuutta mm. suonensisäisessä lääkityksessä ja nesteytyksessä. – Jos lääke tai neste on loppumassa, järjestelmä lähettää siitä välittömästi tiedon hoitajan puhelimeen tai vaikkapa käytävänäytölle, projektipäällikkö Kirsi Arvonen kertoo.

Taysin lasten ja nuorten sairaalan rakentaminen etenee aikataulussa. Valmista pitäisi olla siten, että lasten ja nuorten sairaala voidaan ottaa käyttöön lokakuussa 2019, kuten on suunniteltukin. – Tällä hetkellä käynnissä ovat runkotyöt, eli työmaalla tehdään mm. elementtiasennuksia, johtajaylilääkäri, Taysin tukisäätiön hallituksen jäsen Kari-Matti Hiltunen kertoo.

– Sairaalaa rakennetaan julkisin varoin, mutta lahjoitusten ansiosta sen varustelussa voidaan huomioida paremmin niin potilaiden, heidän läheistensä kuin henkilöstönkin tarpeet ja toiveet, Hiltunen jatkaa. – On ollut ilo nähdä ihmisten halu auttaa, kaikki kiteyttävät tyytyväisinä.