Asiakasomistajien ja Pirkanmaan parhaaksi


16.6.2018

Pirkanmaan Osuuskauppa on asiakkaidensa omistama yritys. Jokainen asiakasomistaja omistaa yhtä suuren osuuden Omasta kaupasta. Bonus on meidän tapamme palkita asiakasomistajiamme. Se on rahaa ja sitä maksetaan takaisin ostoihin perustuen. Mitä useammin ja enemmän asioit toimipaikoissamme, sitä enemmän saat rahaa takaisin. Mikä parasta, voit itse päättää, missä ja miten sinulle maksetun Bonuksen hyödynnät.

Erityistä tukea tarvitsevat hurmasivat joulukaupassa

Me Pirkanmaan Osuuskaupassa haluamme lisätä eritystä tukea tarvitsevien työllistymismahdollisuuksia Pirkanmaalla. Palkkasimme avuksi joulukauppaan 11 erityistä tukea tarvitsevaa hurmaamaan asiakkaita yhdessä henkilökunnan kanssa. Heidän perehdyttäjäkseen valittiin viisi innokasta ja osaavaa työntekijää oman henkilökuntamme keskuudesta. Kehitysvammaisten tuki ry, Näsinlinnan klubitalo ja PAEK ovat ammattitaitoisia yhteistyökumppaneitamme, jotka auttoivat hakijoiden kartoituksessa, rekrytointiprosessissa ja työllistyneiden ohjaamisessa.

Erityistä tukea tarvitsevat työskentelivät avustavissa tehtävissä perehdyttäjiensä tuella. Työtehtäviin kuului muun muassa hyllyjen täyttöä ja tietysti asiakaspalvelua siinä samalla. Moni ylitti itsensä jännittävissä tilanteissa ja koki onnistumisia arjen hallinnassa. ”Sain oman elämäni takaisin”, kiteytti yksi erityistä tukea tarvitsevista.

– Tämä lähti projektina, jonka avulla halusimme omalta osaltamme lisätä erityistä tukea tarvitsevien työllistymismahdollisuuksia. Annoimme töitä joulukauppaan ja saimmekin loistavalla asenteella varustettuja persoonia työporukoihimme, yrityskuvavastaava Viivi Pärssinen iloitsee. – Monella erityistä tukea tarvitsevalla on kokemusta työstä, josta ei saa palkkaa. Onkin ollut ilo seurata heidän intoaan palkkatyöhön. Sellainen asenne tuo perspektiiviä koko työyhteisölle, työhyvinvointipäällikkö Jaana Salo jatkaa. – Erityistä tukea tarvitsevien työllistämisessä luomme polkuja, jotta työ ja tekijä kohtaavat, Salo kiteyttää.

Yksi joulukauppaan työllistetyistä on Kiipulan ammattiopistosta merkonomiksi valmistunut Jutta Sormunen. – Tykkään siitä, että saan olla ihmisten kanssa ja tehdä säännöllistä työtä, vaikka aluksi olikin totuttelemista tiettyyn rytmiin. Välillä tulee tenkkapoo. Mietin, että mitäs sitten, kun en osaa vastata asiakkaan kysymykseen. Lisäkysymyksillä mennään, Jutta hymyilee ja kertoo, miten hän ratkaisee asiakaspalvelutilanteen.

Jutan perehdyttäjänä toiminut Katri Sinisalo on aiemminkin auttanut erityistä tukea tarvitsevaa, joten perehdyttäjän pesti oli hänelle luonteva. Sekä Katri että Jutta hyppäsivät itselleen uuteen toimipaikkaan Prisma Koivistonkylään. Jutta oppi kuitenkin nopeasti hoitamaan työtehtävänsä. – Minä saatoin lähteä hommiin toiselle puolella Prismaa. Välillä kysyin itse Jutalta, että mistäs näitä tuotteita löytyikään. Hän oppi tuotteiden sijainnin paljon paremmin kuin minä, Katri nauraa.

Asiakasomistajamme näppäilivät 101 078 € Taysin lasten ja nuorten sairaalalle

Pirkanmaan Osuuskauppa lahjoitti 101 078 € rakenteilla olevalle Taysin lasten ja nuorten sairaalalle. Summa kerättiin Näppäile hyvää -kiertueella kesän aikana ympäri Pirkanmaata järjestettävien tapahtumapäivien aikana. Asiakkailla oli mahdollisuus pelata maksutta reaktioseinää ja kerryttää samalla lahjoituspottia. Peliaikaa oli minuutti ja jokainen reaktioseinän painallus toi pottiin lisää yhden euron. Lahjoituspotin kasvattamiseen osallistuttiin koko perheen voimin, vauvasta vaariin.

– Meidän tehtävämme Pirkanmaan Osuuskaupassa on tarjota asiakkaillemme – jotka ovat myös omistajiamme – edullinen ruokakori ja kattavat palvelut. Mikäli siinä onnistumme ja teemme tulosta, pystymme elämään omistajiemme arjessa myös tällaisen lahjoituksen muodossa, Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko kertoo.

Lahjoituksella hankitaan laitehälytysjärjestelmä, joka lisää potilasturvallisuutta mm. suonensisäisessä lääkityksessä ja nesteytyksessä. Jos lääke tai neste on loppumassa, järjestelmä lähettää siitä välittömästi tiedon hoitajan puhelimeen tai vaikkapa käytävänäytölle.

– Sairaalaa rakennetaan julkisin varoin, mutta lahjoitusten ansiosta sen varustelussa voidaan huomioida paremmin niin potilaiden, heidän läheistensä kuin henkilöstön tarpeet ja toiveet, Taysin tukisäätiön hallituksen jäsen Kari-Matti Hiltunen kertoo. – On ollut ilo nähdä ihmisten halu auttaa, kaikki kiteyttävät tyytyväisinä.