Apulannan Sipe ja Toni yllättävät sisustajina Asuntomessuilla


24.7.2018

Apulannan Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen tunnetaan ahkerina rakennuttajina ja remontoijina. Porin Asuntomessuilla he näyttävät kyntensä myös sisustajina. Rokkaavaa sisustusta on luvassa kohteessa 25: Kodin Terra -talo by Prisma feat. Apulanta. Kohde on nelihenkisen lapsiperheen ekologinen omakotitalo, jonka skandinaavisen selkeää tyyliä on piristetty persoonallisin yksityiskohdin. Asuntomessukohteita pääsee ihastelemaan Porissa 5.8. saakka.

Toni on sisustanut kirjastohuoneen ja Sipe toisen lastenhuoneen. Näytteilleasettajina talossa ovat Kodin Terra ja Prisma, joiden sisustusvalikoimat on vastikään uudistettu. S-ryhmä on Asuntomessuilla ensimmäistä kertaa näytteilleasettajana

Omat rakennushankkeet johdattivat Sipe Santapukin ja Toni Wirtasen yhteyksiin Kodin Terran kanssa. Asuntomessujen yhteistyö käynnistyi tältä pohjalta. Muusikot saivat itse valita mieluiset huoneet sisustettavaksi. Toni valitsi olohuoneen yhteydessä olevan kirjaston (kuva alla) ja Sipe lastenhuoneen perheen toiselle tyttärelle (kuva yllä)Lopputuloksena ovat huoneet, joissa on tilaa ja virikkeitä elämälle.

 

– Tämän projektin miellyttävä haaste oli päästä toteuttamaan vaihteeksi muiden toiveita. Esimerkiksi lastenhuoneen tulevalle asukkaalle oli tärkeää, että sieltä löytyy kissa. Toisten kotia sisustaessa ei voi sooloilla, vaan asunnon pitää olla sellainen raami, jonka kyseiset asukkaat kokevat omalle elämälleen sopivaksi. Muunneltavuus on tärkeää myös lastenhuoneessa, kommentoi Sipe Santapukki.

Omissa rakennushankkeissaan Sipe ja Toni ovat päässeet sisustamaan ja remontoimaan myös muiden käyttöön tulevia asuntoja.

– Erona tällä kertaa oli, että omissa hankkeissa mennään aina omien mieltymysten ja visioiden mukaan. Messutalon sisustuksessa tuli tehtyä rohkeampia ratkaisuja kuin itselle valitsisi, koska se oli asukkaiden toive. Tätä avoimempaa asennetta voisi kokeilla tulevissa rakennusprojekteissa. Yleensä sisustamme koko talon. Se on helpompaa kuin vain yhden huoneen laittaminen, koska silloin tietää, miten huoneet, julkisivu ja rakennuksen muut nyanssit rupattelevat keskenään, Sipe jatkaa.

Ei enää pelkkiä plafondeja

Prisman ja Kodin Terran sisustuspuolta on uudistettu reippaasti ja siksi kaupparyhmä lähtikin nyt näytteilleasettajaksi.

– Enää Prisman valaisinosastolla ei ole pelkkiä plafondeja, vaan valikoimista löytyy yllättäviäkin tuotteita. Kodin Terrojen koko myymäläkonsepti uudistettiin tänä keväänä. Muutos näkyy palvelussa sekä tarjonnan monipuolisuudessa. Sipe ja Toni pyydettiin mukaan, koska he edustavat hyvin rakentamisen ja sisustamisen uutta aikaa, kertoo S-ryhmän vähittäiskaupan rautakaupan valikoimajohtaja Lasse Ketola.

Pienten sisustusratkaisujen iso merkitys

Messutalon ilme on vaalea ja selkeä. Siksi huoneissa näkyy selvästi, miten sisustustavaroilla ja tekstiileillä tilaan on tuotu väriä ja persoonallista ilmettä. Sisustuksessa on käytetty Kodin Terran ja Prisman sisustustuotteita, muun muassa astioita, kodin tekstiilejä, valaisimia, leluja, piensisustusta, mattoja ja elektroniikkaa.

– Keittiöön on toimitettu Prismasta Samsungin älyjääkaapit, joiden nettiyhteys helpottaa ruokahuoltoa. Foodie.fi-palvelun kautta ruokakassit voi tilata kotiin samalla, kun katsoo mitä jääkaapista puuttuu. Ovissa olevilta näytöiltä voi tilata Prisma.fi:stä käyttötavaroita, vaikka uunivuoan tai kengät, mainitsee S-ryhmän vähittäiskaupan kodin ja viihteen valikoimajohtaja Ville Vahla.

Talossa esitellyillä vaihtoehtoisilla sisustusideoilla halutaan tuoda esiin, miten eri tavoin samaa tilaa voitaisiin muunnella.

– Haluamme messutalon sisustuksella näyttää, että pienilläkin elementeillä kodin ilmettä saa muunneltua edullisesti. Kodin Terroista löytyy runsaasti kodin pintamateriaaleja, sekä välineitä rakentamiseen ja puutarhaan. Aina ei tarvitse remontoida koko kotia, vaan pienillä suurilla muutoksilla kodista saa tehtyä omannäköisen unelmakodin, Ketola täydentää.

***

Kohde 25: Kodin Terra -talo by Prisma feat. Apulanta

Näytteilleasettajat: Kodin Terra ja Prisma
Rakennuttaja: Pia ja Ville Santala
Näyttelykohteen osoite: Koneistajankatu 2
Talotyyppi: Omakotitalo
Huoneistoala: 228 m2, autotalli 42 m2
Huoneiden lukumäärä: 5 h + k
Huoneiston kokoonpano: 3 mh + vh + oh + k + rt + khh + ph + s
Asukasmäärä: 4
Kerrosluku: 2
Arkkitehtisuunnittelu ja pääsuunnittelija: Sini Tuomela
Sisustussuunnittelu: Sirkka-Liisa Hietaniemi
Erityistä: kirjaston ja toisen lastenhuoneen sisustaneet Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen