ABC Teivo Ylöjärvi palvelee matkailijoita ja ylöjärveläisiä


6.3.2013

Ympäristöystävällinen liikenneasema tuo Pirkanmaalle kymmeniä uusia työpaikkoja

Kesäkuussa Ylöjärven Teivoon valmistuvan ABC-liikennemyymälän rakentaminen etenee aikataulussa. Pinta-alaltaan 2724 m²:n kokoisen rakennuksen harjannostajaisia juhlistetaan torstaina 7.3.2013.

Rakennuksen peruskivi muurattiin viime marraskuussa. Arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy ja arkkitehti Vesa Helminen ovat toteuttaneet taidokkaan suunnittelun. Rakennusprojekti on edennyt hyvin pääurakoitsijana toimivan Rakennus K. Karhu Oy:n ammattilaisten käsissä, vastaavana työnjohtajanaan Tapio Patama.

Osuuskaupasta projektissa ovat olleet mukana koko rakennusprojektin johtajana kiinteistöpäällikkö Tommi Terho, rakennuttajapäällikkönä Timo Lähde ja liiketoiminnan kokonaissuunnittelussa ABC-ravintoloiden ryhmäpäällikkö Tarja Nieminen.

Paikallisiin palveluihin panostetaan
ABC Teivo palvelee alueen asukkaita ja matkailijoita monipuolisesti. ABC-mittarikentän ja autopesun lisäksi liikennemyymälään tulevat 398 m²:n Sale-myymälä, Hesburger, salaattibaari ja 270-asiakaspaikkainen ravintola. Kaikki palvelut ovat käytettävissä vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

ABC Teivo Ylöjärvi työllistää viitisenkymmentä henkeä. Liikennemyymälään toteutetaan 20 hengen kokoustila erityisesti alueen yrittäjiä ajatellen. Liikennemyymälä tarjoaa myös monipuoliset lounasmahdollisuudet lähistöllä työskenteleville. – ABC Teivo on hyvien kulkuyhteyksien varrella, joten tänne on kaikkien helppo tulla, ABC- ja ravintolakaupan toimialajohtaja Anu Päivinen summaa. Paikallisuus näkyy myös rakennuksen sisustuksessa, jota alueen ravikulttuuri on inspiroinut.

Pirkanmaan Osuuskaupan ensimmäiset aurinkokennot
ABC Teivo Ylöjärven energiatehokkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Pirkanmaan Osuuskaupan ensimmäiset aurinkokennot asennetaan tämän liikennemyymälän katolle. Aurinkokennot säästävät perinteisistä energianlähteistä tarvittavan energian määrää, minkä lisäksi auringosta saatava energia on ympäristöystävällistä. ABC Teivossa aurinkokennoja hyödynnetään veden lämmittämisessä.

Liikennemyymälärakennus lämpiää maa- ja kaukolämmöllä kylmälaitteiden lauhdelämpöä hyödyntäen. Energian säästämiseksi huoneiden korkeus on rajoitettu neljään metriin, henkilökuntatilojen valaisimissa on liiketunnistimet ja keittiön laitteet säästävät vettä.

Lisätietoja: toimialajohtaja Anu Päivinen, 010 767 0077