ABC Teivo Ylöjärven rakennusprojekti työllistää pirkanmaalaisia


2.11.2012

ABC Teivo Ylöjärven peruskivi muurattiin 2.11.2012. Hiitintielle valmistuu pinta-alaltaan 2724m²:n suuruinen liikennemyymälä 29 213 m²:n tontille. Parkkitilaa on varattu kahdeksalle linja-autolle ja 160 henkilöautolle. Pääsuunnittelijana toimii arkkitehtitoimisto Petri Pussinen ja pääurakoitsijana Rakennus K. Karhu Oy. Kokonaisinvestointina ABC Teivo Ylöjärven kustannukset ovat arviolta 10,7 miljoonaa euroa. Rakennusprojekti työllistää keskimäärin 30–40 henkilöä.

ABC Teivo Ylöjärven energiatehokkuuteen on kiinnitetty runsaasti huomiota. Liikennemyymälä käyttää maa- ja kaukolämpöä hyödyntäen myös kylmälaitteiden lauhdelämpöä. Uutena energiamuotona katolle asennetaan aurinkokennoja, joita hyödynnetään ABC-liikennemyymälän lämpimän veden tarpeeseen.

Liikennemyymälän huonekorkeus on maksimissaan neljä metriä, jotta pystytään välttämään lämmönhukkaa ja ilmastoinnin tehottomuutta. Valaistus toteutetaan energiatehokkaasti, ja henkilökunnan tiloissa käytetään valaisimissa liiketunnistimia. Kylmäkalusteisiin tulee ovet ja keittiöön energiatehokkaat ja vettä säästävät laitteet.

ABC Teivo Ylöjärven palveluihin kuuluvat ABC-mittarikenttä, Car Wash -autonpesu, 398 m²:n Sale-myymälä, Hesburger, salaattibaari ja ABC Restaurant, jossa on 270 asiakaspaikkaa. Liikennemyymälään tehdään myös 20 hengen kokoustila.

Ulosvuokrattavia liiketiloja valmistuu kolme kappaletta. –Osuuskauppa toivoo, että nimenomaan paikalliset yrittäjät kiinnostuisivat liiketiloista. Paikallisuus on meille tärkeä arvo, jota haluamme tuoda toiminnassamme esiin, toimialajohtaja Anu Päivinen kertoo. –Paikallisuus näkyy asiakkaille myös ABC Teivo Ylöjärven sisustuksessa ja miljöössä, joissa teemana on alueelle ominainen ravikulttuuri, hän jatkaa.

24 tuntia vuorokaudessa palveleva liikennemyymälä avataan kesäkuussa 2013. ABC Teivo Ylöjärvi tulee työllistämään noin 50 henkeä.