ABC siirtyy Tankkausbonukseen


23.1.2017

ABC on tähän asti maksanut bensa-ja dieselostoista prosenttiperusteista Bonusta. – Siirrymme nyt prosentit senteiksi -malliseen Tankkausbonukseen, sanoo ABC:n ketjujohtaja Antti Heikkinen.

Bensan ja dieselin hinnasta 65 prosenttia on veroa. Verot ovat nousseet, viimeisimmän kerran 2,5 senttiä per bensalitra vuodenvaihteessa. Toistaiseksi ei ole näköpiirissä selkeitä signaaleita siitä, että veroaste laskisi lähivuosina ratkaisevasti, vaikka julkisuudessa liikenteen järjestelyistä keskustellaankin. Tällä hetkellä litra bensiiniä maksaisi ilman veroja noin 50 senttiä.

– Olemme maksaneet prosenttiperusteista Bonusta myös bensan ja dieselin hintaan sisältyvistä veroista. Pitkällä aikavälillä tämä on kestämätön malli. Siksi ABC-ketju siirtyy prosenttiperusteisesta Bonuksesta senttiperusteiseen eli Tankkausbonukseen, ABC:n ketjujohtaja Antti Heikkinen toteaa.

Tankkausbonus: prosentit muuttuvat senteiksi

Tankkausbonus toimii niin, että jos asiakasomistajan bonusprosentti on kuun lopussa kolme, tankatun polttonesteen litrahinta on tolppahinta miinus kolme senttiä. Etu on senteissä per litra samansuuruinen kuin bonusprosentti kuukauden lopussa eli maksimissaan 5 senttiä per litra. Tankkausbonus maksetaan seuraavassa kuussa samaan aikaan Bonuksen kanssa.

Kaikki ostot, mukaan lukien tankkausostot, kasvattavat kuukauden bonusprosenttia kuten ennenkin. Lisäksi asiakas saa edelleen 0,5 prosenttia maksutapaetua maksaessaan S-Etukortilla. Tankkausbonuksen perusperiaate on sama kuin aikaisemmassa prosenttimallissa: mitä enemmän tankkaa ja keskittää S-ryhmään, sitä enemmän saa Tankkausbonusta polttonesteostoista.

Hyötyä yhä useammalle

Tankkausbonukseen siirtymisen myötä ABC-asemat laskevat bensan ja dieselin hintatasoa kautta Suomen.

– Ohjaamme uuden mallin tuomat säästöt kokonaisuudessaan tolppahintojen alentamiseen. Tämänhetkisillä maailmanmarkkinahinnoilla tämä tarkoittaa sitä, että asiakasomistajamme saavat Tankkausbonuksesta vähintään saman hyödyn kuin ennenkin. Uudistus kannustaa myös niitä talouksia, joilla on vähemmän bonusostoja, tankkaamaan ABC:llä, sillä he saavat vanhaan malliin verrattuna enemmän hyötyä, kertoo Heikkinen.

Uusi Tankkausbonus koskee ainoastaan mittarikentältä tankattavia polttonesteitä ABC:llä. Kaikista muista ostoista maksetaan Bonusta vanhan tutun prosenttimallin mukaan. Bonusprosenttinsa voi tarkistaa Omalta S-kanavalta, S-mobiilista, S-Etukorttipäätteeltä tai asiakaspalvelupisteessä.

ABC Tankkausbonus otetaan käyttöön 1.3.2017 alkaen.

Ensimmäiset Tankkausbonukset maksetaan 10.4.2017.
 

Lisätietoja: ketjujohtaja Antti Heikkinen, SOK ABC-ketjuohjaus, p. 010 7680805