Abc on Jussille elämäntapa


26.1.2016

Janakkalalainen autoharrastaja Jussi Kulonen, 39, on vieraillut kaikilla Suomen ABC-asemilla ja järjestää vuosittain kaveripiirilleen ABC Tour de Tampere -pyöräilytapahtuman. Sinun etusi lähti ottamaan selvää, mistä miehen ABC-innostus on lähtöisin.

– Kaikki sai alkunsa ABC Lahdesjärveltä kymmenen vuotta sitten, Jussi Kulonen kertoo. – Tuolloin käytiin usein Tampereella viettämässä iltaa ja samalla tuli vertailtua kolmostien varren huoltamoita. Pian huomasin, että ABC on se, mitä ihminen tarvitsee.

Lahdesjärven ystävällinen henkilökunta ja hyvä valikoima saivat Jussin vierailemaan muillakin ABC:illa ja pian lomamatkat ja muu vapaa-aika jo suunniteltiinkin sen mukaan, missä oli vielä bongaamattomia asemia. – Elokuussa 2010 sain lopulta kasaan kaikki Suomen ABC-liikennemyymälät. Tuon jälkeen olen käynyt uusilla asemilla sitä mukaa kun niitä on avattu, Jussi hymyilee. Avajaispäiviksi intohimoinen harrastaja ottaa töistä lomaa, jos vain saa tiedon tapahtumasta ajoissa. – Tiedon hankkiminen on välillä haastavaa, koska avajaisia mainostetaan yleensä vain paikallisesti, Jussi harmittelee.

Jussin arjessa harrastus näkyy niin kotona kuin lounasvalinnoissa. – Keräilen ABC- ja Apsi Apina -tavaraa ja sitä onkin kertynyt sen verran, että vitriinejä pitäisi pian laajentaa. Viikonloppuisin syön lähes aina ABC:lla ja arkisinkin saatan käydä nauttimassa aamupalan. Ruisleipä paistetulla munalla on suosikkini aamukahvin kanssa.

Seuraavat harrastukseen liittyvät tapahtumat ovat jo tiedossa. – Pickalan ABC:n avajaiset Siuntiossa taitaa olla seuraava kohde ja kesällä on taas tarkoitus pyöräillä ABC Tour de Tampere, jolloin kierrämme polkupyörillä reitin Lahdesjärvi-Kaleva-Teivo-Kolmenkulma-Pirkkala-Lahdesjärvi, Jussi kertoo innostuneena. Myös yksi suurempi unelma sinkkumiehellä on mielessään.

– Harmi että omat häät eivät ole vielä tulleet ajankohtaiseksi, voisi olla hieno järjestää vihkiminen ABC Lahdesjärven kokoustiloissa, suunnittelee Jussi pilke silmäkulmassaan.