ABC-mobiilitankkaus onnistuu nyt myös Apple Watchilla


27.6.2016


S-mobiilin käyttäjät voivat tankata autonsa Apple Watch -älykellolla. Kyseessä on maailman ensimmäinen kellosovellus, jolla on mahdollista tankata autoaan.

S-Pankki ja ABC tuovat älykelloja käyttäville asiakkailleen ainutlaatuisen palvelun. Palvelun avulla asiakkaat voivat nyt tankata autonsa Apple Watch -älykellolla.

Käytännössä palvelu toimii niin, että kun asiakas on ottanut mobiilitankkauksen käyttöön puhelimensa S-mobiili-sovelluksessa, hän voi ajaa ABC-mobiilitankkausasemalle ja käynnistää tankkauksen rannekelloa napauttamalla.

Apple Watchilla maksaminen edellyttää S-mobiilin ajantasaisen version asentamista. Aloittaakseen tankkaamisen asiakkaan on vain käynnistettävä S-mobiili-sovellus Apple Watchissa, siirryttävä mobiilitankkaus-välilehdelle ja valittava oikea mittari.

– Kukaan ei herää aamulla innoissaan ja odota kiihkeästi, että pääsisi tankkaamaan auton. Siksi haluamme tehdä siitä mahdollisimman sujuvaa ja helppoa. Maksamisen täytyy olla niin helppoa, että sitä ei oikeastaan edes huomaa, sanoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

Mobiilitankkauksen tuominen Apple Watch -käyttäjien ulottuville on kuitenkin vasta esimakua. S-Pankki tutkii parhaillaan, miten arjen askareista, kuten kaupassa asioimisesta ja laskujen maksamisesta, voidaan tehdä näppärämpää älykelloilla.

– Viisaat palvelut ja älykkäät kellot ovat kuin kaksi makua, jotka sopivat hyvin yhteen, Ylihurula kertoo.

Vuoden alussa lanseerattu mobiilitankkaaminen on kerännyt paljon kiitosta ja herättänyt huomiota myös kansainvälisesti. Kesäkuun alussa S-ryhmälle myönnettiin palkinto ABC-mobiilitankkauksesta NACS Insight Convenience Summit – Europe -tilaisuudessa Lontoossa.

– Mobiilitankkaus on saanut huikean vastaanoton asiakkailtamme. ABC:n tavoitteena on olla toimialallaan globaali suunnannäyttäjä digitaalisten palveluiden hyödyntämisessä, toteaa ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi.

Mobiilitankkauksen voivat ottaa käyttöön kaikki S-Etukortti Visan käyttäjät. Maksukortti on kaikille S-ryhmän asiakasomistajille ilmainen.

Lisätietoa:

Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja, S-Pankki Oy, puh. 010 76 82100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi
Antti Erikivi, kehitysjohtaja, ABC-ketjuohjaus, puh. 010 76 80803, antti.erikivi@sok.fi