900 pirkanmaalaista nuorta saa arvokasta kesätyökokemusta Pirkanmaan Osuuskaupassa


10.2.2014

Tarjolla on 500 Tutustu ja tienaa -harjoittelupaikkaa ja 350 kesätyöpaikkaa

Kesäharjoittelu on monelle ensikosketus työelämään

Tutustu ja tienaa -harjoittelu koskee 14–17-vuotiaita tai saman kalenterivuoden aikana 14 vuotta täyttäviä nuoria. Kesäharjoittelu on tarkoitettu nuorille, jotka eivät aiemmin ole työskennelleet kaupan tai ravintola-alalla. Harjoittelu kestää kaksi viikkoa, yhteensä kymmenen työpäivää ja ajoittuu kesä-elokuulle. Osuuskauppa maksaa harjoittelusta nuorelle kertakaikkisena palkkana 340 euroa.

– Ensimmäisen työkokemuksen saaminen on nuorille suuri haaste. Osuuskauppa haluaa omalta osaltaan tukea nuorten työllistymistä tarjoamalla kesäharjoittelupaikkoja ja sitä kautta arvokasta työkokemusta, Pirkanmaan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Tero Hassinen kertoo.

Tutustu ja tienaa on Kaupan liiton, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n sekä Palvelualojen ammattiliitto PAM:n nuoria työllistävä kesäharjoitteluohjelma. Pirkanmaan Osuuskauppa osallistuu ohjelmaan jo 16. kerran. Aiempien kesien aikana arvokasta työkokemusta osuuskaupan toimipaikoissa on saanut yhteensä noin 5 500 pirkanmaalaista nuorta.

Pirkanmaan Osuuskauppa laatii kesäharjoitteluohjelman siten, että nuorelle muodostuu mahdollisimman laaja kuva kaupan tai ravintola-alan toiminnasta. Harjoittelupaikkoja tarjotaan osuuskaupan Prismoista, S-marketeista, Saleista, Kodin Terrasta, Tampereen Sokokselta, Emotioneista, kahviloista, ruokaravintoloista ja ABC-liikennemyymälöistä ympäri Pirkanmaata.

350 kesätyöpaikkaa tarjolla täysi-ikäisille

Pirkanmaan Osuuskaupalla on noin 2 900 työntekijää. Tulevana kesänä osuuskauppa tarjoaa lisäksi noin 350 kesätyöpaikkaa yli 18-vuotiaille. Osuuskaupalla on yleinen kesätyöhaku ja toimipaikoilla lisäksi omia kesätyöhakujaan.

– Moni aiemmin harjoittelun hyvin suorittanut nuori on saanut osuuskaupasta pidempiaikaisen kesätyöpaikan seuraavina kesinä. Arvostamme hymyä, tervehtimistä ja aitoa halua palvella asiakkaita. Oikealla asenteella pärjää todella pitkälle, Hassinen vinkkaa.

Osuuskaupan monipuoliset työtehtävät löytyvät kätevästi netistä

– Olemme pyrkineet tekemään työnhakuun tarvittavien tietojen löytämisen hakijalle mahdollisimman helpoksi. Tutustu ja tienaa -harjoitteluun hakeville on nyt oma nettisivunsa ekaduuni.fi, josta nuori löytää kaiken hakuprosessiin tarvittavan. Kesätöitä tai muita Pirkanmaan Osuuskaupan avoimia työpaikkoja etsivät voivat surffata osoitteeseen workyours.fi lukemaan lisää toimialoistamme ja tällä hetkellä avoinna olevista työtehtävistä, Hassinen summaa.

Lisätietoja:
Henkilöstöjohtaja Tero Hassinen, puh. 010 767 0028
Tutustu ja tienaa -harjoittelu: ekaduuni.fi
Kesätyöt: workyours.fi