300 asiakasomistajaa pääsee tekemään ruokaremontin – Varala ja Pirkanmaan Osuuskauppa pilotoivat uutta ravintovalmennusta


22.3.2021

[Edit. 24.3. Kaikki valmennuspaikat on täytetty.]

Pirkanmaan Osuuskaupan ja Varalan Urheiluopiston yhteistyö laajenee henkilöstöhyvinvoinnin parista uusiin, asiakasomistajille tarjottaviin palveluihin. Tästä ensimmäisenä vuorossa on Ravinnolla vireäksi -verkkovalmennus, jota pääsee kevään aikana testaamaan veloituksetta 300 asiakasomistajaa. Valmennus tarjoaa konkreettisia ohjeita, ideoita ja inspiraatiota terveellisempään arkeen. Kokeilusta saatavaa palautetta hyödynnetään Pirkanmaan Osuuskaupan uusien hyvinvointipalveluiden kehittämisessä.

Neljä viikkoa kestävä valmennus tarjoaa ravitsemusvinkkejä, ideoita, inspiraatiota ja tehtäviä. Verkossa toteutettavan valmennuksen ansiosta osallistuja voi hyödyntää materiaaleja joustavasti omien aikataulujensa mukaan. Kevään aikana suoritettavaan valmennukseen pääsee mukaan 300 Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Valmennus käynnistyy ilmoittautumispäivän jälkeisenä maanantaina.

– Moni jakaa varmasti sen kokemuksen, että välillä terveellisten elämäntapojen kanssa hankalinta on alkuun pääseminen. Valmennuksen tarkoitus onkin antaa tukea ja oikeita työkaluja arjen pieniin suuriin valintoihin: mitä tuotteita ostoskassiin kannattaa valita, kuinka kokata ravitsevaa ja herkullista ruokaa, miten muodostaa toimiva ateriarytmi ja minkälainen lautasmalli on sopiva? Valmennus sisältää videoita, kirjallisia ravitsemusvinkkejä ja innostavia tehtäviä. Osallistuminen on vaivatonta ja joustavaa, sillä osallistuja voi hyödyntää materiaaleja juuri silloin, kuin se itselle parhaiten sopii. Pilotista kerättävää palautetta hyödynnetään Pirkanmaan Osuuskaupan uusien hyvinvointipalveluiden kehittämisessä, Pirkanmaan Osuuskaupan palveluliiketoiminnan kehittämisestä vastaava Mia Häkkinen kertoo.

Helppokäyttöisillä hyvinvointipalveluilla kasvava kysyntä

Pirkanmaan Osuuskaupalla on yli 207 000 asiakasomistajaa, ja se tarjoaa palveluita yli sadassa liikepaikassa ja verkossa. Näin ollen hyvinvointipalvelujen tuottamiseen ja kehittämiseen tarvittiin kumppani, jolla on kyky ymmärtää ja palvella laajaa ja monipuolista asiakaskuntaa kokonaisvaltaisesti.

– Pirkanmaalaisten hyvinvoinnin kehittäminen on sekä meille että Varalalle sydämenasia. Varala on arvostettu ja innovatiivinen paikallinen toimija, joka on tehnyt vaikuttavaa työtä liikunnan ja hyvinvoinnin parissa yli sadan vuoden ajan. Lisäksi meillä on hedelmällisestä yhteistyöstä jo entuudestaan kokemusta – olemme toteuttaneet yhdessä projekteja Pirkanmaan Osuuskaupan henkilöstön hyvinvoinnin kehittämiseksi. Kaikki on ollut alusta asti sujuvaa ja olemme saaneet Varalan asiantuntijoilta jo nyt mielenkiintoisia näkökulmia ja hyvää haastoa palvelutarjontamme kehittämiseksi. Minulla on vahva usko, että kumppanuus poikii asiakasomistajiemme arkeen mukautuvia, aidosti merkityksellisiä hyvinvointipalveluja hyvinkin pian, Pirkanmaan Osuuskaupan liiketoimintamuotoilija Sini Tiainen iloitsee.

– Niin kokonaisvaltaiset kuin tiettyyn tarpeeseen, kuten oikeanlaiseen ravintoon tai liikuntaan, kohdennetut hyvinvointipalvelut ovat Varalan hyvinvointipalveluiden strategian ytimessä. Olemme viime aikoina panostaneet merkittävästi myös digitaalisten palveluiden kehittämiseen perinteisten vaihtoehtojen rinnalle. Tämä avaa meille erinomaisen mahdollisuuden tavoittaa laaja kohderyhmä, kuten Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajat, Varalan Urheiluopiston toimitusjohtaja Riku Granat kertoo.

− Pirkanmaan Osuuskauppa on näyttäytynyt meille jo aiemminkin hyvinvoinnin kehittämiseen panostavana toimijana heidän henkilöstölleen tekemiemme laaja-alaisten hyvinvointiohjelmien kautta. Asiakasomistajille suunnatut palvelut ovatkin luonteva seuraava askel yhteistyössämme, Varalan Urheiluopiston hyvinvointipalvelupäällikkö Minni Suni toteaa.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Osuuskauppa, palveluliiketoiminnan kehityspäällikkö Mia Häkkinen mia.k.hakkinen@sok.fi, 010 767 2527
Varalan Urheiluopisto, hyvinvointipalvelupäällikkö Minni Suni, minni.suni@varala.fi, 040 740 5325