100-vuotias partiolippukunta Tammero juhlii yhdessä Suomen kanssa


12.7.2017

Linnainmaalla toimiva tyttölippukunta on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa.

Huhtikuussa 1917 perustettu partiolippukunta Tammero vietti 100-vuotisjuhliaan 22.4.2017. He siis juhlivat 100-vuotista taivaltaan yhdessä Suomen kanssa! Tammero on Linnainmaalla yli sadan jäsenen voimin toimiva, Tampereen seudun vanhin tyttölippukunta. Partio on ennen kaikkea yhdessä oloa, tekemällä oppimista ja vastuunottoa unohtamatta perinteistä retkeilyä ja luontosuhdetta. Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on mukana 65 000 ihmistä. Vuodesta 2013 partion jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti. Viime vuoden isoin ponnistus oli kaikkien aikojen suurin partioleiri Roihu. 

Tammero on myös ainoa suomalainen lippukunta, joka on partioliikkeen kehitysjärjestö Olave Baden-Powell Societyn jäsen. Järjestö on globaalisti toimiva tukijärjestö, joka tukee Partiotyttöjen Maailmanliitto WAGGGSin työtä, esimerkiksi kehitys- ja kehittyvien maiden tyttöjen ja naisten koulutuksen hyväksi.

Prisma-yhteistyö kerryttää partiolaisten leirikassaa

Tammero on jo usean vuoden ajan tehnyt yhteistyötä Pirkanmaan Osuuskaupan ja erityisesti Prisma Linnainmaan kanssa. Prismalla tammerolaiset ovat olleet välillä pääsiäisenä ja juhannuksena sekä jo kolmen joulun ajan pakkaamassa ruuhka-aikoina asiakkaiden ostoksia. Pakkauksesta on ollut valtavasti iloa Prisman jouluruuhkassa asioiville asiakkaille. Lisäksi Tammeron jäsenet ovat käyneet muissakin Pirkanmaan Osuuskaupan toimipaikoissa esimerkiksi esiintymässä hahmopuvuissa.

– Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta Tammero on pystynyt pienentämään leirien ja retkien osallistumismaksuja jäsenillemme. Tavoitteena onkin järjestää toimintaa, johon osallistuminen ei olisi rahasta kiinni, kertoo Tammeron viestintävastaava Sonja Parkkinen.

Isoimpana satsauksena oli neljän lippukuntalaisen leirimatka maailman suurimmalle partioleirille jamboreelle Japaniin kesällä 2015 (kuva).

– ­­Yhteistyön ja eri yhdistysten avustuksien ansiosta pystyimme rahoittamaan jokaisen leirimatkaa jopa 500 eurolla, Parkkinen jatkaa. Yhteensä he keräsivät siis noin 2000 euroa.

Viime joulun pakkaustalkoiden tuotolla on tuettu juhlakesäleiri Ahkia, jota vietetään Lapissa Saariselän lähellä heinäkuussa. Leirillä käydään muun muassa vaeltamassa tuntureilla ja tutustutaan Lapin luontoon.