Palsternakkalaatikko


27.11.2019

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}
span.Apple-tab-span {white-space:pre}

800 g palsternakkaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

150 g vahvaa juustoraastetta

1 1/2 tl suolaa

n. 1 tl raastettua inkivääriä

1/2 tl tuoretta mustapippuria

2 1/2 dl kuohukermaa

1 dl kasvislientä

tuoretta timjamia

muskottipähkinää

 

Leikkaa palsternakat ohuen ohuiksi viipaleiksi. Pilko kuorittu sipuli ja kuorittu valkosipuli pieneksi. Lado vuokaan kerroksittain palsternakkaa, sipulia, valkosipulia ja juustoa. Tee kermasta, kasvisliemestä ja mausteista liemi ja kaada vuokaan. Laita päällimmäiseksi juustoa. 

 

Peitä foliolla ja paista uunissa tunti. Tarkista kypsyys, ota folio pois ja paista vielä kunnes paistopinta näyttää hyvältä.