Yksi kysymys auttoi toteuttamaan Veeran unelman


5.8.2024

Veera Vuorenpää päätyi hieman sattuman kaupalla haaveammattiinsa kokiksi ravintola Puiston keittiöön. Esihenkilön tuella ja kannustuksella paikka Linnainmaan Prisman yötiimissä vaihtui Ruokatorin kautta oppisopimuskoulutukseen.

– Olisiko talon sisällä mahdollista opiskella kokiksi?

Oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa esitetty kysymys kirkasti Veeran urasuunnitelmat kertaheitolla. Luova Veera oli hakenut ammatillista suuntaansa kaupan alalta ja jopa kosmetologiopinnoista, mutta se oma juttu oli vielä löytämättä.

Kun unelma kokin ammatista alkoi yhtäkkiä valjeta, lähtivät pyörät pyörimään nopealla vauhdilla.

– Hain Linnainmaan Prismaan yötiimiin, mutta siellä kysyttiin, haluaisitko sittenkin Ruokatorille, koska minulla oli siitä työstä aiempaa kokemusta. Ruokatorikoulutuksen jälkeen mietin, että olisipa kiva opiskella kokiksi. Menin sitten juttelemaan esihenkilölleni, että minulla on tällainen unelma, olisikohan se mahdollista toteuttaa, Veera kertoo.

Ja olihan se. Ensimmäiset lounasvuorokokeilut järjestyivät pian ravintola Puistosta Tammerkosken maisemista. Esihenkilön tuki ja innostus olivat Veeralle tärkeä juttu tiellä uudelle uralle.

– Hän oli heti ihan mukana siinä, että totta kai haluamme toteuttaa unelmasi, Veera iloitsee.

Työ, joka ei tunnu edes työltä

Jo ensimmäisestä lounasvuorosta asti sekä Puiston tiimille että Veeralle itselleen oli päivänselvää, että homma toimii.

– Minulle sanottiin, että tuntui kuin olisin aina ollut täällä töissä. Se toi uskoa omaan tekemiseen, että joku muukin uskoi kykyihini.

Puistossa Veeralla on ollut alusta asti fiilis, että hän on tullut oikeaan paikkaan. Työkaverit ovat ottaneet hänet hyvin vastaan ja osaksi porukkaa. Työ tuntuu Veerasta niin omalta, että joka päivä ei tule edes ajatelleeksi, että on töissä.

– Kyllä tämä menee kivasta harrastuksesta, josta saa myös rahaa, Veera nauraa.

Viihtymiseen on vaikuttanut paljon Puiston työyhteisö, jota Veera kuvailee mustalla huumorilla varustetuksi.

– Tuntuu, että tämä on yhdenlainen perhe, koska vietämme kaikki täällä niin paljon aikaa. Töissä on hauskaa, ja jokainen saa olla omalla tavallaan erilainen. Jos on huono päivä, niin sekin on turvallista sanoa työkavereille. Vaikka kyllä se sitten tässä työn lomassa myös äkkiä unohtuu, Veera kuvailee.

Juttu keskeytyy, kun työkaveri saapuu omaan työvuoroonsa keittiöön.

– Moi! Joo musta tulee julkkis, Veera huikkaa naureskellen ja selittää haastattelutilannetta.

Täydellisestä pihvistä voittajafiilis

Luovuuttaan Veera pääsee hyödyntämään esimerkiksi à la carte -annosten tekemisessä. Työssään hän pyrkii joka päivä tekemään asioita aina vain paremmin. Ylivertainen suoritus saa syttymään kerta toisensa jälkeen.

– Jos joku sanoo, että tämä oli parasta pihviä, jota olen koskaan syönyt, niin kyllähän siitä tulee sellainen voittajafiilis.

Vuoden oppisopimus päättyi Veeran valmistumiseen. Kehittymisenhalu sen sijaan ei uunituoreelta kokilta loppunut. Hän nimittäin haluaa oppia, ei enempää eikä vähempää, kuin kaiken mahdollisen! Ja tämähän mahdollistuu, kun Veera sai jatkaa Puiston huipputiimissä kokkina.

– Haluan myös edetä tällä alalla, ja kouluttautua keittiömestariksi tai vuoromestariksi. Uskon, että POK:lla sekin onnistuu. On ollut ihanaa huomata, että oma työnantajani haluaa auttaa etenemään uralla. Olen todella kiitollinen, että minulle annettiin tällainen mahdollisuus, Veera sanoo.

 

Jutun kirjoittamisen jälkeen Veera on ylennetty vuoromestariksi.

Tuu meille työkaveriksi! 🤍 Lue lisää ja hae osoitteessa pokrekry.fi