Pirkkalan Prisman ravintolakatu yllättää: mukaan tamperelainen kebablegenda


3.1.2023

Pirkkalan Prisman ravintola- ja ruokatarjooma uudistuu alkuvuonna asiakastoiveiden pohjalta. Grocerant-ilmiö tuo Prismaan monipuolisen aasialaisen buffetin ja kebablegenda Abu Fuadin ravintolan.

Kaupat ja ravintolat yhteen liittävän grocerant-ilmiön suosio ei ota hiipuakseen. Kun ravintolaruoka on kauppareissun yhteydessä kätevästi asiakkaan saatavilla, heti ostosreissun jälkeen tarvitse ei ryhtyä laittamaan ruokaa. Se, jos mikä, on aitoa arjen luksusta.

Pirkkalan Prismassa suositun aasialaisen ravintolaruoan tarjontaa laajennetaan, kun Itsudemon sushibuffet kasvaa tammikuussa aasialaiseksi buffetiksi. Tarjolle tulee sushin lisäksi lämpimän ruoan itsepalvelubuffet, joka sisältää muun muassa erilaisia wokattuja ja friteerattuja ruokia, broileria, kalaa ja kasviksia, kevätkääryleitä ja kastikkeita.

Herkullisen aasialaisen lisäksi uusia tuulia Pirkkalan ruokaskeneen tuo Abu Fuad, joka viettää 40-vuotisjuhlavuottaan.

Laadukas katuruoka kestää aikaa

Kulttimaineeseen noussut Abu Fuad on pirkanmaalaisen kebabkulttuurin isä ja oiva esimerkki siitä, miten ravintolayritys on kasvanut vastaamaan muuttuvan toimintaympäristön vaatimuksiin: Kun kivijalkaravintolat jäivät viime vuosikymmenellä tauolle, yritys toi kebabin ja kastikkeet Tapolan kanssa päivittäistavarakauppaan asiakkaiden saataville. Uusia suuntia mahdollisti ravintola-avaus Nokia Arenalla. Seuraava askel otetaan ruokakauppaan, kun Abu Fuad avaa helmikuun alussa ravintolan pizzeria Sitkon entiseen tilaan Pirkkalan Prismaan.

Abu Fuadin 80-luvulla perustanut Fouad Hanafi-Eweiss on eläkkeellä, mutta yhä yksi yrityksen omistajista. Yrityksen toiminnassa aktiivisesti mukana olevat pojat Sami Eweiss ja Rami Hanafi odottavat innoissaan, mihin grocerant-yhteistyö kantaa.

– On äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, mitä yhteistyö tuo tullessaan. Grocerant-ilmiöllä on yllättävänkin paljon johdannaisvaikutuksia esimerkiksi liikkumiseen ja ruokakulttuurin kehittymiseen. Meidän tavoitteenamme on pitää isän perintö katukuvassa. Teemme sen eteen työtä myös hieman itsekkäästä syystä: olemme kasvaneet laadukkaalla kebabilla ja haluamme, että sitä on jatkossakin meidän ja muiden saatavilla, pojat nauravat.

Alkuperäinen reseptiikka seuraa myös Pirkkalaan

Hyvä perustuote on kantanut Abu Fuadia vuosikymmenestä toiseen. Kebabin resepti on edelleen sama kuin yrityksen alkuaikoina.

– Haluamme kunnioittaa perinteitä ja säilyttää Abu Fuadin sydämen muuttumattomana. Ruoanlaitto on pitkälti käsityötä ja personoituu kokkiin. Parhaat kokit eivät tee ruokaa reseptin mukaan, vaan maistavat, että tuote on sellainen kuin pitää. Maistamiseen perustui myös isämme elämäntyö. Ei hänellä ollut reseptejä ruutupaperilla, vaan ne kirjoitettiin ensimmäistä kertaa ylös vasta silloin, kun isä jäi eläkkeelle, pojat kertovat.

Pirkkalan Prismassa kebabia myydään kaupan ympäristöön suunnitellusta nopeasta itsepalvelubuffetista. Tarjolle tulee perinteinen kebabannos eri muodoissaan, mutta myös uusia variaatioita ja lisukkeita on pohdinnassa.

– Meillä on hihassa muutamia isän tuotteita ja reseptejä, joita ei vielä tällä hetkellä ole saatavilla missään. Niitä olisi mukavaa päästä tarjoamaan ja kokeilemaan, miten asiakkaat ottavat ne vastaan.

Monipuolinen kattaus säilyy

Pirkkalan Prisman ravintola- ja ruokatarjontaa kehitetään kokonaisuutena entistä monipuolisemmaksi Partolan jo olemassa oleva ravintolatarjooma ja asiakastarve huomioiden.

Osana uudistusta Prisman kalatiski siirtyy loppiaisen jälkeen Pirkanmaan Osuuskaupan operoimaksi, ja Nygrenin kalakauppatoiminta keskittyy Prismojen osalta jatkossa Lielahden Prismaan. Kalakauppayhteistyötä kehitetään Nygrenin kanssa edelleen muun muassa siten, että Pirkkalan Prisman valikoimassa säilyy asiakkaiden suosikkituotteita.

Ravintolakadulla Itsudemon rinnalla jatkaa siipiravintola Siipiweikot, ja Prisman Ruokatori tarjoaa lämmintä kotiruokalounasta, salaatteja ja erilaisia mukaan ostettavia ruokatuotteita. Näistä suosituimpiin lukeutuvat tuoreet täytetyt patongit, jotka valmistetaan Fazerin myymäläleipomon aamulla leipomiin hapanjuuripatonkeihin.