Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajille yli 30 miljoonaa euroa


16.6.2011

 

Pirkanmaan Osuuskaupan jäseniä palkitaan tänä vuonna yli 30 miljoonalla eurolla. Osa palkitsemista on ylijäämänpalautuksen ja osuuspääoman koron maksaminen.

Pirkanmaan Osuuskauppa maksaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta osuuskaupan toimipaikoista vuoden 2010 aikana tehdyistä ostoista. Ylijäämänpalautusta maksetaan 0,7 %, yhteensä noin 4,2 miljoonaa euroa. Summassa on kasvua edelliseen vuoteen 0,5 miljoonaa euroa. Ylijäämänpalautus maksetaan S-Tileille 25.6. ja on yksityishenkilölle verovapaata tuloa. Sitä ei tarvitse ilmoittaa veroilmoituksessa.

Osuuskauppa maksaa asiakasomistajilleen myös kahdeksan prosenttia korkoa osuuspääomasijoitukselle vuodelta 2010. Korkoa maksetaan yhteensä yli 1,1 miljoonaa euroa. Osuusmaksun korkoon ovat oikeutettuja ne asiakasomistajat, joiden osuusmaksu on ollut täyteen maksettu 31.12.2010 ja joiden jäsenyys koronmaksuhetkellä jatkuu jossain S-ryhmän osuuskaupassa.

Osuuspääoman korko maksetaan S-Tileille 25.7.2011. Osuuskauppa ilmoittaa osuusmaksun koron veroviranomaisille. Veroehdotuksen piiriin kuuluvia asiakasomistajia pyydetään tarkastamaan, että osuusmaksun korko on siihen merkitty.

Ylijäämänpalautuksen ja koron lisäksi asiakasomistajille maksetaan kuukausittain Bonusta ja maksutapaetua.

Asiakasomistajuus kannattaa – joka päivä!