Pikakassoilta voi ostaa nyt myös alkoholijuomia


24.11.2014

Lokakuussa korkein hallinto-oikeus antoi päätöksen, jonka mukaan itsepalvelukassalla ei ole estettä myydä alkoholijuomia, jos valvonta on järjestetty asianmukaisesti. Päätöksen jälkeen Pirkanmaan Osuuskauppa haki aluehallintovirastolta lisäystä alkoholinmyyntilupiin. Luvat ovat nyt kunnossa, joten alkoholia voi ostaa Pikakassalta S-market Hervannassa, S-market Pendoliinossa ja Sokos Herkussa.

Pikakassat on tehty asiakkaille yksinkertaisiksi ja turvallisiksi käyttää. Asiakas skannaa itse ostostensa viivakoodit, kirjaa Bonuksen ja maksaa kortilla sirupäätettä käyttäen. – Pikakassat on suunniteltu erityisesti helpottamaan pieniä ja nopeita ostoskorilla tehtäviä ostoksia, toimialajohtaja Mirkka Voutilainen kertoo.
– Tarkoituksena on sujuvoittaa kassalla asiointia. Myös Pikakassalla on kuitenkin myyjä opastamassa, joten kassat työllistävät myyjiä jatkossakin, Voutilainen lupaa.

Ostoedellytykset tarkastetaan yhtä lailla Pikakassalla

Kun asiakas skannaa alkoholituotteen Pikakassalla, ostotapahtuma keskeytyy ja Pikakassan myyjä tulee tarkastamaan alkoholilainmukaiset ostoedellytykset: mietoa alkoholijuomaa voidaan myydä kahdeksantoista vuotta täyttäneelle. Alkoholijuomaa ei saa alkoholilain mukaan myydä häiritsevästi käyttäytyvälle tai selvästi päihtyneelle tai jos on aihetta olettaa alkoholijuoman väärinkäyttöä tai sen luvatonta luovuttamista tai välittämistä.

– Voimme palvella asiakkaita nyt entistä monipuolisemmin. Myös alkoholia ostaville asiakkaille tarjoutuu mahdollisuus valita Pikakassan ja perinteisen kassan välillä, Voutilainen summaa.