Antti Heikkinen luotsaamaan Pirkanmaan Osuuskauppaa


26.4.2023

Pirkanmaan Osuuskaupan hallintoneuvosto on valinnut Pirkanmaan Osuuskaupan uudeksi toimitusjohtajaksi Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja, DI, eMBA Antti Heikkisen. Hän on tunnettu tuloksellisesta johtamistavasta, jossa ihmiset tulevat ensin.

Pirkanmaan Osuuskaupan hallintoneuvosto valitsi kokouksessaan 25.4.2023 Pirkanmaan Osuuskaupan uudeksi toimitusjohtajaksi DI, eMBA Antti Heikkisen. Hänellä on vahva johtamiskokemus eri tehtävistä S-ryhmässä. Viimeisimpänä Heikkinen on luotsannut menestyksekkäästi Turun Osuuskauppaa.

Antti Heikkinen (48) on valmistunut diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 1999 pääaineenaan energiatalous. Hän on suorittanut eMBA:n Hankenissa vuonna 2012 pääaineenaan rahoitus. Hänellä on yhteensä 17 vuoden kokemus S-ryhmästä, mm. rahoituksesta, S-Voiman toimitusjohtajana ja ABC-ketjujohtajana.


Ihmiset ensin

Toimitusjohtajan tehtävä herätti laajaa kiinnostusta. Hakijoita oli yhteensä 88. Osuuskaupan sääntöjen mukaisesti hallintoneuvoston nimeämisvaliokunta hallintoneuvoston puheenjohtajan johdolla hoiti rekrytointiprosessin ja ehdotti yksimielisesti Heikkistä POK:n tulevaksi toimitusjohtajaksi.

– Antilla on monipuolista johtamiskokemusta. Hänellä on strateginen, analyyttinen ja tuloksellinen johtamistapa. Antti tunnetaan vahvasta draivista ja taitavasta ihmisten johtamisesta, mikä tuo jatkumoa yrityskulttuuriimme – meillä ihmiset tulevat ensin. Jo useamman vuoden ajan POK:ssa on tavoiteltu loistavaa henkilöstö- ja asiakaskokemusta, hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Rajala summaa.


Kiehtova kasvualue luotsattavaksi

Tampereen seutu on tällä hetkellä yksi Suomen mielenkiintoisimmista ja kasvavimmista alueista. Tämä on yksi niistä syistä, jotka saivat Heikkisen hakemaan pestiä.

– Pirkanmaa on kiehtova kasvualue. Kehityshalukkuutta löytyy, sekä alueena että osuuskauppana. Odotankin innolla hallinnon ja johdon yhteistyötä, sillä POK on tunnettu tulevaisuusorientoituneesta ajattelutavastaan. Osuustoiminnallisessa yrityksessä asiakaslähtöisyys ja vastuullinen toiminta ovat erityisen tärkeitä, Antti Heikkinen avaa.

Heikkinen tuo mukanaan Pirkanmaan Osuuskauppaan laajat yhteistyöverkostot sekä kaupparyhmän sisältä että ulkoa. Hän kuuluu myös SOK:n hallitukseen.


Kapulaa vaihdetaan loppuvuonna

Pirkanmaan Osuuskauppa on myynniltään 1,3 miljardin euron nykyaikainen monitoimialayritys, jonka menestyminen perustuu laajasti koko henkilökunnan osaamiseen ja innostukseen. Yli 214 000 asiakasomistajaa ja 3 000 työntekijää muodostavat yhteisön, joka rakentaa yhdessä helppoutta ja hyvinvointia pirkanmaalaisille. Toimitusjohtaja johtaa osuuskaupan operatiivista toimintaa ja strategista päätöksentekoa ja toimii hallituksen puheenjohtajana. Hallintoneuvoston puheenjohtaja on toimitusjohtajan esihenkilö.

Osuuskaupan pitkäaikainen toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko jää loppuvuoden 2023 aikana pois tehtävästään, ja aloittaa uuden vaiheen elämässään. Antti aloittaa toimitusjohtajana viimeistään marraskuun alussa.

– Lämmin kiitos Timolle kaikkien pokkilaisten puolesta. Timon kuusitoistavuotisella toimitusjohtajakaudella markkinaosuus on noussut merkittävästi. Timo antoi myös rohkeasti valtaa ja vastuuta henkilökunnalle ja uudisti merkittävästi toimintakulttuuria. Tästä on Antin hyvä jatkaa ja toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi Pirkanmaan Osuuskauppaan, Rajala summaa.


Lisätietoja

Pirkanmaan Osuuskaupan tuleva toimitusjohtaja Antti Heikkinen, puh. 040 550 8534, antti.heikkinen@sok.fi
Pirkanmaan Osuuskaupan hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Rajala, puh. 040 174 1205, timo.r.rajala@sok.fi