Mene Etusivulle
24.11.2019

UUTINEN

Saaristolaisleipä

1 l appelsiinimehua50 g hiivaa2 1/2 dl siirappia2 dl puolukoita2 tl suolaa3 dl kaljamaltaita3 dl ruisleseitä5 dl uisjauhojan. 7 dl vehnäjauhoja1,5 dl vettäsiirappivettä (1,5 dl vettä, 0,5 dl siirappia)Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva mehun sekaan. Lisää loput aineet sekoittaen. Sekoita taikina, mutta älä vaivaa. Taikina jää löysähköksi. Laita kolmeen leipävuokaan ja anna kohota n. 1 h 30 min. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista leipiä aluksi 175 asteessa noin tunti. Alenna lämpötilaa 150 asteeseen. Voitele leivät siirappivedellä ja jatka paistamista n. puoli tuntia.p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} span.Apple-tab-span {white-space:pre}

KATEGORIAT

  • Muut